ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jannes oro inför VM: "Det är ett stort frågetecken"

Filip Häggberg · 21 Apr 2018
Uppdaterad 21 Apr 2018
Jakob Johansson och Sverige firade när mittfältaren gjorde mål mot Italien. I VM är hans medverkande ett stort frågetecken.

Jakob Johansson och Sverige firade när mittfältaren gjorde mål mot Italien. I VM är hans medverkande ett stort frågetecken. Foto: Getty Images


Om tre veckor tar förbundskapten Janne Andersson ut sin trupp till fotbolls-VM. Samtidigt kämpar flera av Sveriges nyckelspelare med att ta sig tillbaka från skadeproblem. Det är min största oro”, säger Andersson till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 15 maj presenteras de 23 spelare som ska representera det svenska fotbollslandslaget i Ryssland. Drygt en månad senare spelar Sverige sin första VM-match sedan förlusten i åttondelsfinalen mot Tyskland 2006.

Vilka som finns på plan då vet vi inte. Flera av nyckelspelarna från VM-kvalet och den sensationella triumfen mot Italien i playoff-mötena kämpar mot klockan för att bli kvitt sina skadeproblem.

– Jag vill så klart att alla ska vara friska, det är jätteviktigt. Min största oro inför VM är att alla inte är hela. Jag hoppas att de som befinner sig i rehabfasen hinner fram i tid, säger förbundskapten Janne Andersson.

Albin Ekdal, Emil Forsberg, Robin Olsen var alla bärande under kvalspelet. Målvakten Olsen stod till exempel varje match. Samtliga har dragits med skadeproblem under våren. Lägg där till Jakob Johansson, som drog av det främre korsbandet mot Italien i november.

– Ekdal har kommit en bra bit, han känner sig stark och spelar igen. Sen har Emil Forsberg varit igång ett tag. Robin Olsen tror jag också på. Det är Jakob Johansson som är ett väldigt stort frågetecken. Det är inte sannolikt att han hinner bli återställd.

Vem skulle vara svårast att ersätta?

– Jag tycker att vi har många alternativ och har visat under kvalet att vi kan gå runt på spelare utan att lida. Men det är klart, Robin Olsen har ju stått alla matcher så han är en nyckelspelare för oss. Det är Emil Forsberg också med sina avgörande insatser i offensiven. Det är svårt att inte nämna Albin Ekdal också, säger Andersson och fortsätter:

– Men styrkan med oss har varit att vi inte haft individer som gjort avgörande grejer, utan att laget har funkat. Jag hoppas och tror att vi kan fortsätta med det.

Mittfältet skulle inte bli tunt utan både Ekdal och Johansson?

– Det är två jättebra fotbollsspelare, det är klart att de skulle saknas. Men jag funderar inte riktigt så, är de inte med så är de inte med. Jag kan inte sukta efter något som jag inte har.

Sverige tillhör tillsammans med Sydkorea, Tyskland och Mexiko grupp F i sommarens VM.

pil
Sveriges matcher i VM

18 juni: Sverige-Sydkorea, 14.00.

23 juni: Tyskland-Sverige, 20.00.

27 juni: Mexiko-Sverige, 16.00.

2/3 juli: Eventuell åttondelsfinal.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro