ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Japansk pojke halshögg sin mamma

TT · 15 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Kom till polisstationen med huvudet i en väska

klar

Artikellänk är kopierad

En psykiskt sjuk 17-årig pojke i Japan greps på tisdagen av polis, misstänkt för att ha halshuggit sin mamma.

Pojken kom själv in på polisstationen i staden Aizu Wakamatsu, 20 mil norr om Tokyo, med ett avhugget huvud i en väska. Han sade att han dödat sin mamma i sömnen under natten. På tisdagen skulle hon ha fyllt 47 år, enligt nyhetsbyrån Kyodo.

När polisen sedan hittade en kropp utan huvud i lägenheten där pojken bor, häktades han.-Jag önskar att alla krig och all terrorism inte fanns. Det spelade ingen roll vem jag dödade, sade han till polisen. Pojken går i behandling hos psykiater och har ofta varit borta från skolan. Han bodde tillsammans med en yngre bror i en lägenhet på skolorten, men mamman kom ofta och hälsade på i helgerna.-Är detta sant är det fruktansvärt, sade regeringstalesmannen Yasuhisa Shiozaki i en kommentar. Efter ett bestialiskt mord 1997, då en 14-årig pojke halshögg en 11-årig pojke i Kobe sänktes straffmyndighetsåldern från 16 till 14 år.För tre år sedan dödade en elvaårig flicka en klasskamrat med ett knivhugg i nacken och året före dödade en tolvårig pojke en fyraåring genom att knuffa ned honom från ett tak. Förra månaden sänkte parlamentet ännu en gång straffmyndighetsåldern till tolv år som lägsta ålder för ungdomsvård.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro