ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Järbyn körde ut efter halva loppet

TT · 4 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SVT Play


klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Järbyn avslutade sitt åk för att inte riskera att skada sitt knä. Han körde ur efter ungefär halva loppet.

Schweizaren Didier Cuche saknade mästerskapsguld när han kom till alpina VM i Val d'Isère, men åker därifrån som världsmästare i super-G.

Cuche, 26, var överlägsen i den svåra pisten och vann med 99 hundradelar före italienaren Peter Fill.

Norrmannen Aksel Lund Svindal tog bronset, 1,02 sekunder efter Cuche. Den svenske veteranen Patrik Järbyn körde ur efter ungefär halva loppet.

Patrik Järbyn avslutade sitt åk för att inte riskera att skada sitt knä. Han korsbandsskadades 2007 och var borta hela förra säsongen.- Jag kände redan i den femte porten att det slog hänsynslöst. Det var ingen idé att riskera något med knät. Knät blir inte bättre av de där hårda slagen, säger Järbyn till SVT.

Banan var dessutom väldigt tekniskt svår, liknade mer en storslalombana ansåg Järbyn, och medgav att det inte passade honom så bra.- Jag är inte tillräckligt bra på det här.

Segraren Cuche berättade efter åket att hemligheten bakom segern var att han och servicemannen valde rätt skidor och pjäxor.- Jag kände direkt i svängarna i den branta delen, där det är väldigt isigt, att skidorna fick fäste. Det gav mig självförtroende och jag kunde pusha på även i branten, säger han till SVT.

Hans Olsson slutade på en preliminär 27:e plats, 6,48 sekunder efter segraren.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro