ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Järntorget stökigaste platsen i Göteborg

Fredrik Beckman · 4 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Är du orolig när du rör dig på Järntorget på kvällen? Amanda Linnér, Emma Phipps, 19 år, studenter, Örgryte: – Nja, kanske om jag går själv. När ställena på Andra Långgatan stänger hänger det en del skumma människor här. Men jag undviker inte Järntorget. – Nej. Det är alltid folk här, man är aldrig ensam. Om något händer och man är ensam kan man bara låtsas att man känner ­andra.

Är du orolig när du rör dig på Järntorget på kvällen? Amanda Linnér, Emma Phipps, 19 år, studenter, Örgryte: – Nja, kanske om jag går själv. När ställena på Andra Långgatan stänger hänger det en del skumma människor här. Men jag undviker inte Järntorget. – Nej. Det är alltid folk här, man är aldrig ensam. Om något händer och man är ensam kan man bara låtsas att man känner ­andra. Foto: Christina Blom


• 157 ingripanden bara i år • ­Polisen: "Som upplagt för bråk"

klar

Artikellänk är kopierad

En tonåring blir blodigt nedslagen på Järntorget, på Drottningtorget blir en 50-årig man omhändertagen för fylleri, på Friskväderstorget är det skottlossning. Järntorget är det torg i Göteborg där polisen gör flest ingripanden. Av de 157 ingripanden man gjort hittills i år rör 46 fall misshandel, rån och bråk.– Det är ju krogar runt hela torget och de drar till sig mycket folk. I och med att de korsar Järntorget är det som upplagt för att bli bråk på helger och kvällar, säger Jan-Erik Tano, inre befäl vid polisen i city.

Inget annat torg kommer i närheten av de siffrorna.

På andra plats över antal ingripanden ligger Drottningtorget. Här är det framför allt fylleri som sticker ut. Fylleri utmärker även Angereds torg som ligger på tredje plats.

Ingripanden i år

Totalt har polisen gjort 1 160 ingripanden hittills i år på Göteborgs 58 torg.

Järntorget    157 Drottningtorget    131 Angereds torg    116 Kungsportsplatsen    61 Opaltorget    56 Friskväderstorget    52 Wieselgrensplatsen    48 Redbergsplatsen    48 Vårväderstorget    46 Olskrokstorget    36

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro