ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Järvaborna: De måste prata mer med oss som bor här”

Anton Säll · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017

På politikerveckan i Järva ska politiker och medborgare mötas. Men lyssnar verkligen politikerna? Mohammed Hagi Farah har samlat in 90 frågor från människor i området. Nu väntar han på svar som fortfarande inte har kommit.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya politikerveckan i Järva är inne på sin tredje dag. Gustav Fridolin står och gör sig redo för sitt tal på Spånga IP, idrottsplatsen som ligger på fältet ett stenkast från Tensta och Rinkeby.

Ute på idrottsplatsen börjar folk samlas inför talet. Totalt rör det sig om ett par hundra besökare och nästan lika många poliser som är på plats.

Mohammed Hagi Farah har varit där hela dagen. Han har varit där sedan i lördags, både för att prata med folk och för att prata med politiker. Han är känd i området, ofta är det han som pratar i tidningar och TV när en röst från Järva ska höras.

En målsättning med politikerveckan var att politikerna och invånarna i landets utanförskapsområden ska få en chans att prata med varandra. Mohammed Hagi Farah är måttligt nöjd med politikerna hittills.

— De diskuterar och går hem. Samma människor som redan känner varandra håller tal, pratar med varandra och går sedan hem. Vi vill att något ska hända på riktigt, säger han.

Nu har han samlat in 90 frågor från boende i Järva som han lovat att lämna över till alla partiledare. ”Vi är särbehandlade människor”, har en 30-årig man skrivit. ”Jag vill ha jobb”, skriver en annan. En tredje vill fråga Anna Kinberg Batra varför hon vill samarbeta med SD.

19-årige Hussein Jafar strosar runt på området. Han känner Mohammed Hagi Farah sedan länge.

— Politikerna måste sluta hata oss blattar. Alla kanske inte hatar oss, men Åkesson gör det i alla fall.

Annika Larsson Taleporou har bott i Järvaområdet i snart 30 år. Hon står och lyssnar på Gustav Fridolins tal. Temat för dagen var skolan, men han börjar med att prata i tio minuter om klimatet. Annika Larsson Taleporou tycker det är bra att partiledarna kommer ut till området som det så ofta pratas om i intervjuer och i tidningarna, men upplever att få politiker faktiskt har koll på områdena.

— De måste prata mer med oss som bor här.

pil
Uppmaningarna till politikerna från Järvaborna

”Vi är särbehandlade människor och de blundar för våra barn”

”Sluta satsa på metoder som inte funkar”

”Jag vill ha jobb.”

”Jag är mamma och jag har bott här i nästan 20 år. Jag vill att våra barn ska utvecklas, för de har så bra kunskap.”

”Sluta satsa på metoder som inte funkar”

”Nytt parti! Som förstår!”

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro