ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Järvinen fick feeling

Sara Stolt · 27 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
”Jag fick feeling” släpps den 3 oktober. Ungefär halva skivan är inspelad med bandet Dungen. 

”Jag fick feeling” släpps den 3 oktober. Ungefär halva skivan är inspelad med bandet Dungen.  Foto: Urban Brådhe


Förre Granada-medlemmen går solo

klar

Artikellänk är kopierad

På debutalbumet kommer den riktiga Anna Järvinen fram – den Anna som starkt längtar tillbaka till Finland när hon ser på finsk tv och som vill fälla tårar till musik.När Anna Järvinen flyttade  till Sverige vid sex års ålder var hon knäpptyst ett helt år. Sedan började hon plötsligt prata och sjunga på svenska.Det var länge sedan hon började uttrycka sina känslor i musiken. – Det kom någonstans i baksätet när familjen lyssnade på kassetter i bilen. Jag upptäckte att musik var något man ville gråta till.

Nu snyftar musikkritiker till Anna Järvinens folkrockiga skiva ”Jag fick feeling”.Själv beskriver sångerskan försiktigt albumet som ”på något vis fulländat”. I nästa andetag säger hon att hon är en dålig musiker eftersom hon hittar på egna ackord som inte är förankrade i någon teori.

Anna Järvinen är självkritisk men självförtroendet har vuxit. I och med soloprojektet har hon varit mer kreativ än vad hon var när hon spelade i Granada, som splittrades 2003. – Det är jättestor skillnad. Nu får jag utlopp för egna idéer. Det fick jag inte då.  Det fanns alltid folk som hade större viljor, högre röster och bättre argument.Nu vill hon göra så många sologig som möjligt.– En bra medicin om man mår dåligt är att göra konst och musik, säger hon.

Och Anna Järvinen har inte alltid mått bra. Låten ”Svensktalande bättre folk” speglar en tuff tid.– Jag minns en gång under den första tiden i Sverige. Mamma sa: ”Du måste prata tystare, vi har inte så gott rykte, de ser oss som huliganer.” Och jag har känt av att det kan vara så, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro