ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jättebud på mobil med Flappy bird” på Ebay

Karolina Skoglund · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

Begagnade mobiltelefoner med spelet "Flappy bird" översvämmar Ebay sedan skaparen plötsligt tagit bort succéappen från Google Play och App Store. Säljarna hoppas på att tjäna mycket pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Halv tio på förmiddagen svensk tid var mobilen med Flappy birds-spelet uppe i 99 900 dollar.
Halv tio på förmiddagen svensk tid var mobilen med Flappy birds-spelet uppe i 99 900 dollar.Foto: Ebay

En Iphone 5 S med spelet kostade på måndagseftermiddagen 99 900 dollar, omkring 650 000 kronor, efter 74 bud. Under dagen lades fler telefoner ut till försäljning – en säljare ville ha motsvarande 8,8 miljoner kronor, men ingen hade lagt något bud.

► Hett mobilspel drogs tillbaka

Även svenska säljare hakade på. En ville ha 20 000 kronor för sin telefon, men frågan är om man verkligen kan se det borttagna spelet som en investering.

En expert som Metro har talat med konstaterar att "väldigt mycket tokigheter" läggs ut på Ebay till rena rama fantasipriser. Han betvivlar också att telefoner med spelet kommer att bli värdefulla samlarobjekt.

– Det har jag svårt att tro. Det är ju inget konkret, det finns inget att hålla i, säger Ronny Engström, inköpare på Stockholmsbutiken Nostalgipalatset som säljer gamla leksaker och skivor.

– Om man har ett inspelat tv-program från åttiotalet på en VHS-kassett... är den värdefull? frågar han och konstaterar att svaret är nej. 

Han har hört talas om det populära spelet, men har inte laddat ner det till sin telefon.

– Nej, jag har inte det. Vi är lite gammaldags här, säger Engström och lägger till att han själv spelar Nintendos 1980-talsklassiker Game and watch, bland annat "Donkey Kong". Sådana spel är rena rama antikviteterna jämför med "Flappy bird", men det innebär inte att de dyrgripar.

– Det har inte blivit några jättepengar i det, de säljs för 200 till 500 kronor utan box.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro