ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jätteknarkbeslag smugglades i smör

Tina Sayed Nestius · 1 Aug 2013
Uppdaterad 1 Aug 2013

En stor knarkaffär avslöjades när tullen i Malmö tog ut en lastbil för kontroll. Gömt i lasten av smör påträffades över 106 kilo cannabis, rapporterar Skånska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tullpersonalen lät ekipaget fortsätta sin färd mot Göteborg och då kunde även två storköpare avslöjas, skriver Skånskan.

Det var i februari som en dragbil med trailer anlände till Malmö med färjan. Tullarna tog ut ekipaget, som kom från Holland, för visitation. Hela lasten skulle bestå av 33 pallar med smör. Men vid kontrollen noterades en avvikelse i en av pallarna. När tullarna gjorde en djupare kontroll upptäcktes ett flertal paket lindade med tejp, och när de öppnades kom en kraftig lukt av cannabis. 

När lastbilen lite senare lämnade tullens visitationsgarage var det med spanare efter sig. Två kunder i Mölndal köpte cannabis av föraren – en 37-årig man stoppades med 87 kilo cannabis i bilen och en 28-årig man hade fått med sig 19,2 kilo cannabis. 

Nu åtalas de tre männen – lastbilschauffören och hans två kunder – vid Malmö tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro