ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jättelik knarkrazzia i Nederländerna – kopplingar till Sverige

Filip Joelsson · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
Vid tillslagen upptäckte polisen bland annat en ecstasy-fabrik med maskiner som tillverkade 18 700 tabletter i timmen.

Vid tillslagen upptäckte polisen bland annat en ecstasy-fabrik med maskiner som tillverkade 18 700 tabletter i timmen. Foto: Politie Landelijke Eenheid / politie.nl


12 personer har gripits i Nederländerna och en person i Belgien, i samband med en stor narkotikarazzia med kopplingar till Sverige. Två av personerna greps på begäran av svenska myndigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid narkotikatillslagen i Nederländerna och i Belgien hittades stora mängder ecstasy-tabletter, lyxbilar, eurosedlar till ett värde av närmare tio miljoner kronor och ett flertal vapen, skriver den nederländska polisen på sin hemsida.

De gripna personerna misstänks ha producerat stora mängder narkotika, samt exporterat preparaten till framförallt Skandinavien, rapporterar SVT.

Två av gripandena, en 64-årig man från Utrecht och en 60-årig man från Almere, har gjorts på begäran av svenska myndigheter, och enligt nederländsks polis ska männen ha kopplingar till ett tillslag i Sverige tidigare i år, där 500 kilo narkotika beslagtogs.

Razziorna har genomförts i nederländska Utrecht, Woerden, Maarssen, Houten, Waardenburg, Almere, Lopikerkapel och Aalsmeer samt i belgiska Peer.

Vid de olika tillslagen har polisen kommit över rena narkotikafabriker, med maskiner som kan tillverka 18 700 tabletter per timme, meddelar nederländsk polis.

Polisen skriver också på sin hemsida att man inte utesluter att fler kan komma att gripas i ärendet framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro