ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jättestor meteor med grön svans lyste upp natten

Åsa Larsson · 31 Okt 2015
Uppdaterad 31 Okt 2015
Bilden föreställer ett stjärnfall, men lördagens meteor ska ha varit betydligt större och mer liknat en boll eller ett klot med en grönaktig svans.

Bilden föreställer ett stjärnfall, men lördagens meteor ska ha varit betydligt större och mer liknat en boll eller ett klot med en grönaktig svans. Foto: AP Photo, Santa Rosa Press Democrat


En stor klotformad meteor med grönaktig svans har setts över södra Sverige. "Den lyste upp starkt", berättar Conny Jönsson som körde på en mörk landsväg vid sjutiden på lördagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Månsson i Nättraby satt och tittade på teve på lördagskvällen när hans blick fångades av någonting utanför fönstret.

– Det var som en boll, gulaktig till färgen med grön svans, som for fram jättesnabbt över himlen.

Han tyckte att meteoren var riktigt stor jämfört med de små streck han tidigare sett när det gäller meteoriter.►LÄS MER: Det här händer på rymdfronten i höst Även Conny Jönsson såg den ovanliga synen på himlen. Han körde på E22 från Kalmar mot Ljungbyholm och plötsligt mitt i den kolsvarta natten så lystes himlen upp.

– Man såg klotet och svansen, men det var mellanrum mellan dem. Det lyste upp riktigt starkt.

Har du någonsin sett något liknande?

– Nej, för sjutton. Det var riktigt häftigt!

Conny har sett fallande stjärnor men tycker inte att det var i närheten av detta.►LÄS MER: Därför såg du inte meteorregnet Även andra personer skriver på sociala medier att de sett meteoren med sin gröna svans.

Har du bilder på fenomenet? Hör av dig till oss!

►LÄS MER: Meteoriten slog ner i Metros ryska redaktion

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro