ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jätteval strandad i New York

Gustaf Eriksson · 27 Dec 2012
Uppdaterad 27 Dec 2012

Här kämpar den enorma sillvalen för sitt liv – på en strand i New York. Men prognosen för jättevalen är dålig, trots att frivilliga gör allt för att rädda den.

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdagsmorgonen lokal tid upptäckte en person den strandade valen på en strand i New York-stadsdelen Queens. När räddningspersonal kom till platsen trodde de att valen var död – men sedan började den röra sig. Det rapporterar amerikanska medier.

Den 18 meter långa valen, som är av arten sillval, uppges vara i dåligt skick. Polis och räddninstjänst började direkt att spola vatten på valen för att hålla den vid liv. De fick snabbt hjälp av frivilliga.  – Det har varit så mycket förstörelse det här året. Vi vill bara se något överleva, säger Diane Bassolino, en av de Queens-bor som kämpar för att rädda valen, till New York Daily News.

Men utsikterna för valen är dystra. Om den inte dör en naturlig död kommer myndigheterna sannolikt att avliva den. Enligt experter är valens enda chans att tidvattnet kommer och tar den med sig ut till havs igen. 

En eller ett par större valar strandar i New York-trakten varje år.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro