ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jaxon föddes utan delar av huvudet – nu fyller han ett år

Joel Linde · 28 Sep 2015
Uppdaterad 2 Okt 2015
Jaxon Emmet Buell fyllde nyligen ett år, mot alla odds.

Jaxon Emmet Buell fyllde nyligen ett år, mot alla odds. Foto: Jaxon Strong/Facebook


Jaxon Buell hade inte oddsen på sin sida när han föddes för drygt ett år sedan i Florida, USA. Men tack vare privata donationer har han kunnat få den vård han behöver och han fyllde nyligen ett år.

klar

Artikellänk är kopierad

När Jaxon Emmet Buell föddes var det många som trodde att han inte skulle överleva. Han saknade nämligen delar av hjärnan och skallbenet på grund av en ytterst ovanlig sjukdom som heter Microhydranencephaly. Men Jaxon överlevde, och familjen startade en insamling på nätet för att bekosta den vård som Jaxon behöver.

Nu har Jaxon trotsat alla odds och han har precis fyllt ett år. Tack vare de många donationerna – nästan 1 500 stycken på totalt över en halv miljon kronor – har Jaxons mamma Brittany kunnat stanna hemma för att ta hand om honom, vilket de har skrivit om i en öppen Facebooksida.

►LÄS MER: Miyuki, 62, kravlade i två dygn med brutna ben för att hitta vatten

"Den uthållighet och styrka som han redan har visat är anledningen till att vi kallar hans inspirerande historia för 'Jaxon Strong'", skriver hans familj.

De sände nyligen ut ett långt meddelande för att tacka för alla som donerar pengar till deras son, och berättar om hur viktig deras hjälp har varit.

”Det enda vi kan säga är tack, men det kommer aldrig vara tillräckligt för att förklara vad ert stöd har betytt för vår familj. Vi ber er endast att fortsätta dela Jaxons historia”, skriver de.

►LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

Hans pappa skriver i ett inlägg att spädbarn med Jaxons sjukdom ofta har det svårt under de första månaderna i livet, med otröstliga anfall och utbrott som konsekvens.

"För vår familj har det blivit normalt att mata vår bebis genom slang. Det är normalt att hålla om honom när han genomgår sina ryckiga anfall flera gånger om dagen. Det är normalt att se på Jaxon som en perfekt skapt pojke och tycka att andra småbarn ser konstiga ut med överdimensionerade huvuden," skriver pappan Brandon på Facebook.

Vidare skriver han att Jaxon kommer att behöva mycket hjälp i livet och han kommer inte att fungera som ett friskt barn, men att det finns många fall av personer med samma sjukdom som har levt till 30 år och längre.

"Vi frågade noga om Jaxon hade ont eller om han led, och vi frågade (läkarna) om det innebar några extra risker för Brittany under graviditeten eller förlossningen. Och eftersom svaret var nej på båda så övervägde vi aldrig en abort."

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro