ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jeanette kastades av färdtjänstbussen

Mikael Hellmyrs · 21 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Jeanette och mamma Mary-Lou Patino var nära en katastrof när de åkte färdtjänst från sjukhuset i fredags. 

Jeanette och mamma Mary-Lou Patino var nära en katastrof när de åkte färdtjänst från sjukhuset i fredags.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Marilou Patino brukade ge färdtjänstchaufförerna presenter. Nu har en kastat av hennes rullstolsburna dotter från bussen.– Han kallade oss jävla utlänningar, säger Marilou Patino. 12-årige dottern Jeanette sitter i mammas knä. Intill står en liftmaskin. Jeanette är gravt handikappad, rullstolsburen och äter genom en slang. Hon är beroende av ständig hjälp.

I fredags hade de varit på Astrid Lindgrens sjukhus och skulle hem till Bandhagen med färdtjänst. – Chauffören ville inte hjälpa min dotter upp på rampen. Han var sur, väldigt otrevlig och obehaglig, säger Marilou, ursprungligen från Filippinerna.

Chauffören anklagade dem för att sitta och prata skit om honom på sitt språk. – Det gjorde vi inte. Jag förklarade att min dotter är svårt sjuk och måste ha kramp- och astmamedicin innan klockan 15. Vi poängterade att det var bråttom.

Marilou, Jeanette och hennes svenska assistent trodde inte det var sant när chauffören vände bussen och körde tillbaka till sjukhuset. När han hastigt drog ned rullstolen med den nu krampande Jeanette i var katastrofen nära.– Han slet så att rullstolen hamnade på rampkanten.

Marilou har polisanmält händelsen. – Jag har åkt färdtjänst med Jeanette sen hon var någon månad gammal och brukar ge chaufförerna små presenter runt jul och påsk, säger Marilou. Hon tillägger: – Jag mår inte alls bra. Min dotter har inte kunnat sova ordentligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro