ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JEM imponerar på lördagsrepet

Nina Andrén · 8 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014

I dag sitter jag i pressrummet och följer det sista genrepet via tv-skärmar för att få ett hum om hur allt ser ut och låter på TV i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

JEM får Metros bloggare Nina Andrén att bli partysugen.
JEM får Metros bloggare Nina Andrén att bli partysugen.Foto: Gustav Gräll

I dag sitter jag i pressrummet och följer det sista genrepet via tv-skärmar för att få ett hum om hur allt ser ut och låter på TV i kväll. Uppdaterar löpande i det här inlägget om något oväntat händer. Sen måste jag eskorteras in till green room för inspelning av Uppsnack som sänds direkt på SVT webb kl.15.45.

JEM funkar bra i rutan. Snygg bildklippning och rösterna låter stabila. Party! Det här kan gå riktigt bra.

Personligen tycker jag att The Refreshments känns som ett mossigt skämt efter moderna JEM men sån här raggarrock är ju populär ute i landet. Frågan är hur många telefonröster den publiken slänger iväg i jämförelse med en yngre publik.

Nour El Refai är ofokuserad på genrepet. Hoppas hon skärper till sig i kväll!

Manda gör det hon ska men sången är lite väl tunn och trots en rätt bra radiopoplåt kommer den inte stå ut tillräckligt i konkurrensen. Som sagt, poptjejer har i regel alltid extra svårt i Melodifestivalen.

Panetoz funkar bättre när man sitter inne i arenan än på TV. Det händer inte så mycket i bildproduktionen förrän de dansar ner till podiet bland publiken. Tror ändå på barnröster här men lite lamt rep i dag.

Pink Pistols sjunger okej men låten och soundet är SÅ 2004 och de tar sig själva på för stort allvar. Kan inte se något annat resultat än en sistaplats.

Tiden stannar för en stund när Sanna Nielsen sjunger. Hon är inte den som håller tillbaka på ett rep inte. Ljusshowen funkar även i rutan och som enda ballad står “Undo” ut än mer. Alla rätt!

Nästan alla på plats tippar att Little Great Things skräller sig direkt till final. Jag fattar ingenting. Valpig rock, är det vad folket vill ha? De öser på som vanligt men jag hittar ingen melodi i bidraget. Det pågår och sen tar det slut. That’s it.

Martin Stenmarck är en stabil kille och tar i från tårna. Låten är typisk P4-pop men det är något som känns lite för anonymt i mixen. Hur röstningsbenägna är landets mammor? Tror inte det blir mer än Andra Chansen eller femma för Las Vegas-Martin.

Efter snabbreprisen kommer ett inslag med Anders och Nour där de dansar till vinnarlåtar. Jaha. Gud vad jag saknar Edward af Sillén…

I dagens lottning över vilka som går vidare hamnar Sanna Nielsen sjua. Undrar vad ett sådant odds ger för pengar? Osannolikt på alla nivåer.

7-åriga Sigrid är lika älskvärd i dag som i går.

Sen blir det dockteater med Sean Banan för alla barn. Barnen skriker och jublar till svar.

Herreys får igång barnens föräldrar.

JEM vinner fejkröstningen och får sjunga om på hemmaplan.

Andra artist att få sjunga om är Martin Stenmarck.

Nu ska jag strax in i arenan och medverka i Uppsnack. Direkt efter det publicerar jag min tippning inför kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro