ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jennifer Lopez pumpar in pengar i svenske spelarens lag

Erik Glanell · 2 Okt 2017
Uppdaterad 2 Okt 2017
Jennifer Lopez går från musiken till esporten.

Jennifer Lopez går från musiken till esporten. Foto: AP


Rnb-stjärnan går in som investerare i amerikanska organisationen NRG inför Overwatch League.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

De senaste åren har flera stora fotbollsklubbar och basketproffs investerat i esporten. Nu verkar trenden ha nått ytterligare en målgrupp, nämligen artisteliten. När den amerikanska esportorganisationen NRG esports, som ägs av delägare till basketlaget Sacramento Kings, skulle presentera sin uppställning till Overwatch League dök ingen mindre än Jennifer Lopez upp i videon.

”Det är många som har pratat om Overwatch League-laget. Vi har testat massor av fantastiska spelare från världens alla hörn de senaste månaderna för att kunna sätta ihop det vi tycker är ett riktigt monsterlag”, säger den 48-åriga superstjärnan i videon.

Den världskända artisten är däremot inte ensam kändis i ledet av investerare som nu sägs slänga in hela 15 miljoner dollar i esportorganisationen. Där finns även bland andra basketikonen Shaquille O’Neal och NFL-stjärnan Marshawn Lynch.

I Overwatch  League kommer alla lagen att representera en stad, precis som i fotboll eller basketligan NBA. I NRG:s fall San Francisco. Bland andra ingår André ”iddqd” Dahlström i NRG-laget.

Ligan och spelutvecklaren Blizzard har fått hård kritik för förseningen av ligans start och dyra anslutningavgifter.

Men den kan också ses som ett stort steg framåt för spelarna då organisationerna måste tillhandahålla sjukförsäkringar, pensionssparande och träningslokaler. Dessutom måste 50 procent av de prestationsbaserade intäkterna tillfalla spelarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro