ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jennifers Tinder-dejt slutade med donerad njure

Alva Forsberg Fierro · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Erika, Jennifer och Rich lärde känna varandra genom dejtingappen Tinder. Nu har de blivit vänner för livet. 

Erika, Jennifer och Rich lärde känna varandra genom dejtingappen Tinder. Nu har de blivit vänner för livet.  Foto: Sunrise TV skärmdump.


När den 35-åriga brittiskan svepte åt höger på den populära dejtingappen Tinder i hopp om att hitta kärleken – visste hon inte att träffen skulle sluta i sjukhussängen.

klar

Artikellänk är kopierad

När Jennifer chattade med Rich O’Dea, 43, via appen blev samtalet snabbt väldigt personligt, skriver brittiska Metro

Rich berättade för Jennifer att hans bästa väns fru Erika led av den ärftliga sjukdomen polycistisk njursjukdom och att hon var i behov av en akut njurtransplantation – men att läkarna inte hittat en donator.

►LÄS MER: Tinderdejten skrev att Michelle var för tjock – här är hennes hyllade svar

Jennifer blev tagen av berättelsen och bad om att få träffa Erika och i samband med detta visade det sig att Jennifer hade samma blodgrupp som Erika och därför skulle vara en lämplig donator. 

Jennifer tvekade inte en sekund på att ställa upp. Transplantationen gick bra och tack vare Jennifer hjälteinsats mår Erika bättre än någonsin. 

►LÄS MER: "Han åt upp all min mat” – svenska tjejers värsta Tinder-dejter

Även om Rich och Jennifer inte utvecklade någon kärleksrelation har det blivit väldigt goda vänner. Efter insatsen har Erikas make Scott hyllat dejtingappen – som är anledningen till att hans fru fortfarande lever.

– Den betyder bokstavligen att "swipa höger" och rädda ett liv, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro