ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jenny, 24, visar sina ärr – vill hjälpa andra att släppa sina komplex

Joel Linde · 29 Maj 2015
Uppdaterad 29 Maj 2015
Jenny visar upp sina ärrade armar. – Ingen mår bra av att dölja sig själv, säger hon.

Jenny visar upp sina ärrade armar. – Ingen mår bra av att dölja sig själv, säger hon. Foto: Privat


Tio år efter att Jenny slutade med sitt självskadebeteende finns ärren fortfarande kvar, tydligt synliga. I dag mår hon bra, och visar upp sina armar för att hjälpa till att rasera bilden av att alla har perfekta liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var tio år sedan Jenny sist skar sig i armarna, men trots att hon är en helt annan person i dag finns ärren kvar som en ständig påminnelse. På onsdagen skrev hon ett inlägg på Facebook där hon förklarade sin ”oretuscherade sanning”, och hon visar stolt upp sina ärrade armar, något Aftonbladet skrivit om.

– Det är klart att jag var nervös, men det var ett steg för att kunna gå vidare och jag vill kunna hjälpa andra som kanske är i samma situation. Jag tänkte att jag skulle få elaka kommentarer och så, men jag har inte fått något sådant, säger Jenny, 24, till Metro.

I sitt inlägg på Facebook, som handlar mycket om att rasera bilden av att alla måste visa upp ett perfekt liv, skriver Jenny:

”Media handlar så mycket om att retuschera till en perfekt fasad, fina bilder i all ära men hur mycket av allt detta är äkta, hur mycket människor blir vi till slut efter allt finputs?”

Och därför är hon extra glad över responsen hon har fått från vänner och bekanta som har tackat henne och berättat att de nu kanske också kan våga gå i kortärmade tröjor trots att de har ärr på armarna.

Har du känt mycket ånger?

– Ja när jag var yngre, väldigt mycket. Jag kunde inte gå ut eller ha den tröjan jag ville ha, eller söka det där jobbet, eller träffa den där killen – för vad kommer han tro? Men på senare år har jag lärt mig att acceptera att det är så här jag ser ut och det är så här jag kommer se ut, säger Jenny.

– Man kan se på mina ärr att de inte är nya, men många verkar ändå koppla ärren till att jag inte mår bra. Men de som känner mig vet att jag är en glad tjej som mår väldigt bra.

I slutet av sitt inlägg skriver hon:

"Om jag lyckats inspirera någon idag att skita i sina kroppskomplex, att må bra och bara vara sig själv som man är så är jag förbaskat glad!", skriver Jenny.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro