ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jericho" ställer frågor till tittaren

Pontus Hammarlund · 11 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SMÅSTAD. Dramaserien ”Jericho” lades ner efter bara en säsong i USA. Men massiva protester hos tv-tittarna fick tv-bolaget CBS beslutsfattare att tänka om. I kväll har den första säsongen av dramat, om vad som händer efter att det vi fruktar allra mest ägt rum, svensk tv-premiär. Det börjar med en gigantisk kärnexplosion i horisonten. – Det handlar om en småstad som är kraftigt påverkad av attacker mot Amerika. Jericho lämnas isolerat efter att flera kärnexplosioner slagit ut i princip all elektronik, säger Skeet Ulrich som gör en av de bärande rollerna och fortsätter:– Det är fascinerade att se den här stadens invånare fundera över vad som är viktigt i den här moderna världen. Vad kan man leva utan? Hur behåller man ett civiliserat beteende när folk grips av panik? Det är ett intressant sociologiskt experiment som ställer en fråga till tv-tittaren: ”Vilken rollfigur är du i den här kaosartade staden?”.

Metro träffar Skeet Ulrich i Los Angeles. För de flesta är hans ansikte bekant tack vare mindre roller i filmer som ”Scream” och ”Livet från den ljusa sidan”. Han medger att rollen som Jake Green i ”Jericho” är betydligt mer utmanande.– Han bär på en massa skuld vilket framkommer längre fram. Trots det har han förmågan att ta beslut som gör skillnad. Eller kanske på grund av det. ”Jericho” har premiär i TV 4Plus i kväll 22.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro