ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jeskla är nya svenskhoppet i LEC: "Det här förtjänar jag"

Erik Glanell · 16 Jan 2019
Uppdaterad 16 Jan 2019
Jesper ”Jeskla” Klarin Strömberg är ett nytt svenskt hopp i League of legends European Championship

Jesper ”Jeskla” Klarin Strömberg är ett nytt svenskt hopp i League of legends European Championship Foto: Excel Esports/Riot Games


Nykomlingen Jesper Jeskla” Klarin Strömberg, 18, jagades av fyra lag inför premiären av League of legends högstaliga. Nu vill han visa vad han går för i Excel Esports.

klar

Artikellänk är kopierad

Allt har gått väldigt snabbt. Jesper ”Jeskla” Klarin Strömberg spelade sin första match i spanska League of Legends-ligan för ungefär ett år sedan. Nu är han det nya svenskhoppet i Europas högstaliga, LEC, som startar 18 januari.

Det är en raketkarriär som enligt honom själv är resultatet av hårt arbete, att utstråla potential och att vara motiverad till att ständigt utvecklas. Något som ledde till att fyra LEC-lag visade intresse för svensken.

Förtjänar platsen

Även om 18-årige Excel Esports-spelaren är ny på den här nivån är han inte blyg. Han är värd det här, anser han.

– Det förtjänar jag allt. Det var många spelare som spelade i LCS förra säsongen som jag tyckte att jag var mycket bättre än. Även av dem som spelar i LEC nu. Det var bara att jag skulle få min chans. Samtidigt tyckte jag inte att jag var riktigt redo förra säsongen, men det är jag nu, säger han till Metro Esport.

Excel Esports är en brittisk organisation som lyckades knipa en av platserna när ligan gick in i franchising.

Laget har redan från början hamnat lite på efterkälken när det kommer till träning inför premiären. Beskedet om att organisationen fått platsen i LEC kom sent och för laget har det inneburit ett par veckor förlorad uppladdning inför ligastarten.

Rankar sig själv som femma

Jesper ”Jeskla” Klarin Strömberg poängterar att det är mycket nytt att lära sig och att nivån på spelet här jämfört med i spanska ligan är stor. Trots det är självförtroendet stort hos den unge bot-lanern.

– Rekkles är ju bättre än mig. Sen finns det ett par andra som är nivån bättre men resten tycker jag att jag håller samma nivå som om inte lite högre till och med. Jag skulle nog säga att jag är topp fem på min position just nu.

– Jag vill bevisa hur bra jag är som spelare och bevisa för andra vad jag faktiskt kan göra. Mitt mål är att bli bäst i Europa och att bli en världsspelare, säger han

”Det är mycket känslor”

Många av lagen som på fredag går ut i strid mot varandra har flera nya spelare i uppställningen. En omständighet som gör det svårt att veta hur bra motståndarna är. Att G2 kommer att vara ett av ligans absolut bästa lag är ingen kontroversiell gissning. Vad gäller Fnatic, som 2018 tog sig ända till Worlds-final, blir det svårare utan stjärnan Rasmus ”Caps” Winther, tror Jeskla.

– Nemesis [Caps ersättare] är en bra spelare men Caps, ja, han är ju världens bästa spelare. Nemesis har inte så mycket erfarenhet heller. De kommer säkert att vara lite skakiga i början, men ju längre in på säsongen vi kommer desto bättre kommer de att prestera, säger han.

Målet för Excel Esports under vårsäsongen är att åtminstone ta sig till slutspel, vilket betyder en topp sex-placering i ligan.

Hur tror du att du kommer känna på fredag när det är dags för första matchen?

– Det är mycket känslor. Jag kommer säkert vara lite nervös också men jag kommer att vara rejält taggad. Det ska bli riktigt häftigt, det ska det. Jag gör det här för att jag älskar att tävla och det ska bli riktigt skoj, säger han.

Vad är du mest nervös för?

– Det är väl att göra misstag. Jag vill inte se ut som en clown.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro