ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jesper näthatas för sin cp-skada: Finns det inget stup du kan rulla ned för?”

Karolina Skoglund · 24 Mar 2015
Uppdaterad 17 Jan 2017

Komikern Jesper Odelberg uttryckte sitt missnöje med Sverigedemokraterna på sin Facebook. Det skulle sedan få honom att frukta för sitt liv, efter att en rad näthatare vägrat släppa honom ur sikte.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Odelberg.
Jesper Odelberg.Foto: TV3.

När komikern Jesper Odelberg kritiserade Sverigedemokraterna på Facebook i samband med EU valet brakade helvetet loss. I tisdagens avsnitt av ”Trolljägarna” på TV3 berättar han om det näthat som fått honom att frukta för sitt liv.

– Jag fick en tweet från någon som hade delat min status på Exponerat. Sedan var det i gång, säger han i programmet.

Kommentarer som: ”Uppenbart att cp-skadan i hans fall inte bara är isolerad till kroppen”, ”Sådana där missfoster tog de bort vid födseln förr i tiden” och ”Finns det inga höga backar där mongot bor som man kan knuffa ned rullstols-cp:et utför? LOL” gick att läsa på nätet.

– Hade de använt min politiska åsikt hade jag kunnat köpa det. Men de använder inte min politiska agenda överhuvudtaget, de utgår bara från min cp-skada. Och den kan jag inte rå för. De gör det för en enda anledning och det är för att det ska såra så mycket som möjligt, säger han i programmet.

Han berättar att han nu är rädd för sitt liv på grund av några av kommentarerna. Tidigare kunde han sticka iväg själv med rullstolen en bit. Det gör han inte längre, utan ser alltid till att de är någon i närheten om det skulle hända något.

– Jag ställer inte upp i detta program för att de ska hängas ut. För mig fanns ingen annan väg att gå. Jag vill veta varför de gör så här. Bara varför.

När programledaren Robert Acshberg åker hem till en av de som mest frekvent skrivit hatinlägg om Jesper, vägrar hon öppna dörren. Inom en timme skriver hon en statusuppdatering på sin Facebook:

”Jag försatt just en chans att få vara med i Trolljägarna. For better och for worst. Du Jesper Odelberg. Finns det inget stup du kan ta och rulla utför, kommunistjävel”.

”Trolljägarna” sänds klockan 21.00 på tisdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro