ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jessica, 32, låter hemlösa klippa sig gratis

Filip Häggberg · 31 Mar 2016
Uppdaterad 4 Apr 2016
Jessica Henriks Hagman vill hjälpa människor som har det sämre än hon själv.

Jessica Henriks Hagman vill hjälpa människor som har det sämre än hon själv. Foto: Privat/Alamy


Jessica Henriks Hagman, 32 år, är med i föreningen Volontärt Initiativ som hjälper Stockholms hemlösa. Den 24 april ställer hon upp en mobil frisörsalong på Medborgarplatsen. Det kommer att betyda mycket för dem”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje månad står Volontärt Initiativ på Medborgarplatsen på Södermalm och delar ut fika, kläder och hygienartiklar till hemlösa människor. Många av dem fräschar upp sig lite extra, för att de inte vill att folk ska förstå att de bor på gatan.

– De skäms lite. Därför vill jag ge dem en klippning, så att de inte ska behöva skämmas över hur de ser ut, säger Jessica Henriks Hagman till Metro.

Den 24 april ska det inte bara bjudas på varor, utan också frisörtjänster. Idén att erbjuda klippning för hemlösa kom från USA. Jessica Henriks Hagman såg på Youtube hur en frisör i New York gjorde just det.

– Jag såg samhällsproblematiken och tyckte det var sjukt häftigt att ta tag i det på det sättet som han gjorde. Tack vare grundarna för Volontärt Initiativ, Mona Grälls, Anna Drewsen och Therese Sowilam har jag rätt plattform att kunna förverkliga detta, säger hon.

Hon är inte frisör själv men tar hjälp av vännerna Michael Barcefer, som äger salongen Michael & frisörerna och Peter Aslan som har salongen Frisyr. Det är de som ska klippa besökarna medan Jessica Henriks Hagman sköter logistiken tillsammans med andra på Volontärt Initiativ.

LÄS MER
Hemlösa Mikael förfrös fingrarna i vinterkylan: "Det är enorma smärtor"

Anledningen till att Jessica Henriks Hagman gick med i föreningen är att hon vill hjälpa människor som har det svårare än henne själv.

– Jag kan varje dag stänga en dörr och komma hem till en familj, få mat på bordet och kläder på kroppen. De här människorna kan i bästa fall stänga dörren till ett trapphus. Världens känns så upp och ner, säger hon och fortsätter:

– Det är en win-win-situation. Jag blir glad av att göra deras liv lite bättre och de blir glada över att jag gör det.

När Volontärt Initiativ varje månad står på Medborgarplatsen får de mycket positiva reaktioner från de hemlösa.

– Det är helt magiskt och så mycket kärlek. Det finns en ömsesidig respekt mellan oss och besökarna, vi litar på varandra, säger Jessica Henriks Hagman.

LÄS MER
Trots rekordkylan – hemlösa väljer gatan och tältet framför härbärgen
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro