ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jessica, 33, har hickat i 16 år: Sluta skräm mig – det hjälper inte

Emma Björkman · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Mölsä är också drabbad av obotlig hicka.
Jessica Mölsä är också drabbad av obotlig hicka.Foto: Privat

Jessica Mölsä hickar flera gånger i timmen. Det har hon gjort i 16 år. – Jag har testat en miljard husmorsknep men ingenting fungerar, säger hon.

65-åriga Ingemar Löfgren, som Metro skrivit om, är inte ensam om att hicka. Jessica Mölsä har hickat i 16 år, men är inte lika hårt drabbad som honom. Ingemar Löfgren har hickat oavbrutet de senaste fyra åren – något som har gjort det närapå omöjligt för honom  att både äta, dricka och sova. ► Ingemar har hickat i fyra år – vädjar om hjälp

År 1998 gick Jessica Mölsä till läkaren för att söka hjälp. Efter att ha skickats runt bland olika vårdenheter hamnade hos en överläkare som konstaterade att hon hade blodbrist.

– När det fixades sjönk frekvensen av hick, innan var det mycket mer, säger Jessica Mölsä som i dag är 33 år.

Hon har genomgått grundliga läkarundersökningar men ingen kan svara på vad hennes hickande beror på.

I dag hickar Jessica Mölsä ”ett par gånger i timmen”.

– Det finns situationer när det inte passar sig att låta och då kan det vara jobbigt. Men jag brukar känna när en hick är på väg och då brukar jag kunna glida ut och hicka. Jag har gjort det så länge att det inte är något jag tänker på längre, säger hon.

Genom åren har hon fått tips om olika husmodersknep från välmenande personer.

– Jag har ätit en matsked lingonsylt, jag har sugit på en sockerbit doppad i ättika – jag har testat en miljard husmorsknep men ingenting fungerar, säger hon.

Vissa har även testat fysiska knep för att få hennes hickande att upphöra.

– Jag har många vänner som tycker att det är kul att skrämma mig för att se om det fungerar. Det gör det inte, säger hon.

► Hickande man bombarderad av tips

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro