ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jessica Andersson: "Jag hann verkligen inte få av mig byxorna"

Anneli Sandberg · 4 Feb 2015
Uppdaterad 4 Feb 2015

Jessica Andersson är tillbaka i Melodifestivalen – för sjätte gången. Metro träffade den rutinerade sångerskan på plats i Göteborg inför den första deltävlingen och fick höra om vad hon ångrar i sin karriär och varför hon inte gärna bär hängselbyxor mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad ser du som ditt största misstag i karriären?

– Jag ångrar att jag inte stannade upp mer 2003 när vi vann Melodifestivalen . Att jag inte njöt mer av det som hände. Det är fortfarande ett töcken. Sen kanske det inte är ett misstag men det är något jag ångrar. Sen att jag klippte av byxorna 2006 var också ett misstag. Kläderna har fått mer uppmärksamhet än låten. 

Vilken känd person skulle vara ditt frikort?

– Då säger jag att mitt frikort skulle vara Gerard Butler. Det är något med honom som jag gillar. Han är jävligt sexig, snygg och bra skådespelare. Han ser lugn ut samtidigt som han är kaxig. Zlatan är snygg också. 

Beskriv ditt bidrag med tre ord. 

– Varmt, hoppfullt och modigt. Jag känner mig modig som sjunger den. Den representerar där jag är i mitt liv just nu. Har gått igenom några tuffa saker senaste åren och känner mig modig som tagit mig ur det och ser på saker positivt och framåt. 

Berätta om ditt galnaste fylleminne. 

– Haha. Det är klart att man druckit lite för mycket ibland men det pinsammaste jag gjort är faktiskt att jag kissade på mig en gång. Till mitt eget försvar så var jag ung då, det var innan jag ens fick dricka och det var modernt med hängselbyxor. Jag var på Folkets park i Skövde och det var kö till toaletten och var tvungen springa upp till skogen för att jag var så kissnödig. Och jag hann verkligen inte få av mig byxorna. Och när det väl hade börjat komma så fanns det liksom inget att göra. Jag fick ringa mina föräldrar som fick hämta mig och hoppa in i bilen med blöta byxor. Det var väldigt pinsamt. 

Vinner du årets Melodifestival?

– Ambitionen är ju det så klart. I min värld är det ju så just nu eftersom jag inte hört några andra låtar. Jag tycker den är tillräckligt stark för att vinna och det skulle passa väldigt bra i Eurovision. Jag har känt så för alla mina låtar men den här är mest Eurovision-stark. En ballad, på engelska och lätt att ta till sig. 

Vad är det mest romantiska du gjort för en annan person?

– Jag är tillsammans med en kille som är oerhört romantisk och han kan bli lite frustrerad på mig över att jag är så oromantisk. Det är jag nog. Men det mest romantiska är det klassiska, en god middag, levande ljus, satt på sig snyggt under. Du vet, planerat kvällen, haha. 

När gjorde du någon riktigt arg senast?

– Det var nog min son som blev arg på mig när jag bad honom slå av tv-spelet och göra läxorna istället. Folk blir sällan arga på mig faktiskt. Det kanske är för att jag är lugn och håller mig neutral och diplomatisk och ger mig sällan in i konflikter. Inte för att jag är konflikträdd utan för att jag gärna håller mig utanför. 

Vilken film får dig att skratta allra mest?

– ”Baksmällan”. Jag har sett alla och de är så sjuka. Hur det är filmat, hur galet det är. Jag älskar han som spelar Alan, han är fantastisk! Den skrattar jag åt jättemycket!

Om du skulle ge ditt tio år yngre jag ett råd- vad skulle det vara?

– Då knyter vi ihop säcken lite. Jag skulle säga att jag skulle stanna upp och njuta och vara mer i nuet. Att inte tänka för mycket på det förflutna och inte på det som kommer utan att man ska vara här och nu. Jag är bättre på det och det har nog med åldern att göra.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro