ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jessica: Jag vill att mamma ska tycka nya skivan är bra

Anneli Sandberg · 16 Okt 2013
Uppdaterad 16 Okt 2013

Jessica Andersson berättade sanningen om sin uppväxt med en missbrukande mamma i en bok för några år sedan. Nu kommer skivan. 40.14.4”, som är en fortsättning på boken. ”Jag vill att mamma ska tycka att det är bra”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica är mamma till Liam, 11 år, och det är väldigt viktigt för henne att han känner den trygghet hon själv aldrig kände. "Jag vill att han ska veta att jag alltid finns där, att han är trygg när han somnar, när han vaknar och att han aldrig undrar var jag är." Låten ”Aldrig, aldrig” är tillägnad honom.
Jessica är mamma till Liam, 11 år, och det är väldigt viktigt för henne att han känner den trygghet hon själv aldrig kände. "Jag vill att han ska veta att jag alltid finns där, att han är trygg när han somnar, när han vaknar och att han aldrig undrar var jag är." Låten ”Aldrig, aldrig” är tillägnad honom.Foto: Henry Lundholm

Jessica Andersson är tillbaka. Men inte i den förpackning vi är vana att höra henne. På nya plattan ”40.14.4” har hon samarbetat med Peter LeMarc och Marit Bergman och det är långt ifrån schlagern. På alla sätt är det en mer sann bild av sångerskan som många förknippar med Melodifestivalen.

– Jag ångrar inte det jag gjort tidigare och jag tar inte avstånd ifrån det. Men det är rätt tid att ta ett nytt musikaliskt kliv. Privat lyssnar jag på Lars Winnerbäck, Peter LeMarc och Melissa Horn och jag ville gå åt det hållet, säger hon när Metro träffar henne.

Skivan är en fortsättning på den självbiografiska boken ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” från 2009 där Jessica berättade om sin uppväxt med en missbrukande mamma och hur hon placerades i fosterhem.

– Det var en form av terapi att skriva boken, att riva upp det gamla och sätta det på pränt. Jag ringde faktiskt bokförlaget dagen innan boken skulle komma ut och sa att jag hade ångrat mig, så jobbigt var det.

Jessica berättar att boken till en början var ett egoistiskt projekt där hon ville berätta för att kunna vara ärlig i intervjuer. Först efteråt insåg hon att boken kunde vara viktig för andra. Hon får mycket brev av barn och ungdomar som befinner sig i destruktiva miljöer och från mammor som är missbrukare och som blivit av, eller återförenats, med sina barn.

– Det finns så många där ute som mår dåligt, konstaterar hon.

På ”40.14.4”   har hon blandat sina egna upplevelser med brevskrivarnas.

– Mitt självförtroende har växt under arbetet med skivan. Jag har skrivit texter själv och Peter och Marit har varit mentorer som fått mig att förstå att jag kan. Men jag vill inte att man ska lyssna på skivan och bli deprimerad utan jag vill att den ska utstråla hoppfullhet, säger Jessica.

Hon berättar att hon är nervös för vad hennes mamma ska tycka om skivan.

– Jag vill att mamma ska tycka att det är bra. Jag gör inte detta för att trycka till henne på något sätt. Jag älskar henne och lägger inte skuld på henne. Det gjorde jag när jag var yngre, men inte nu. Hon gjorde sitt yttersta, kämpade med ett missbruk och jag dömer inte henne, förklarar hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro