ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jhené Aiko levererade träffsäker r&b i regnet

Viktor Ander · 15 Aug 2015
Uppdaterad 15 Aug 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Way out west-regnet gjorde entre under Jhené Aikos spelning.
Way out west-regnet gjorde entre under Jhené Aikos spelning.

Trots att Jhené Aiko bara är 27 har hon varit aktiv inom musikbranschen i 13 år. Hon stod i begrepp att släppa en debutplatta redan som 15-åring men valde att vänta. Studiodebuten "Souled out" kom förra året och fick ett mestadels positivt mottagande.

►LÄS MER: Här är sex saker du kan skippa på Wow

Till Way out west har hon med sig ett band bestående av trummor, elbas, elgitarr och keyboard. Tempot är lugnt och den inte allt för stora publiken gungar med i den mjuka r&btakten. 

Jhené Aiko är avslappnad och träffsäker. Bandet ligger rätt och utför sitt uppdrag med permanenta leenden på läpparna. Aiko mellansnackar och gör sitt bästa för att peppa igång publiken. 

►TV: Galantis om framgången: "Overkligt"

Men när hon frågar om det är ”någon här som brukar använda marijuana” möts hon av tystnad. Hon avfärdar det hela genom att rycka på axlarna säga ”I guess it’s a California thing”. Sedan drar hon igång ”The vapors”, en låt som kan tolkas som en hyllning till cannabis eller en kärlekssång. 

►LÄS MER: Jonathan Johansson tar publiken till himlen

Publiken tunnas ut temporärt ut ännu mer när det ökända Way out west-regnet gör entré – i år fick vi två soliga dagar i alla fall, tack för det vädergudar – men när ponchos har inhandlats och paraplyer fällts upp så strömmar det till lite folk igen. Och när Jhené Aiko tackar för sig en kvart innan utsatt tid så känns det som ett antiklimax.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Ander
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro