ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jihde satsar allt i ny frågesport

Liv Sander/TT Spektra · 2 Okt 2011
Uppdaterad 2 Okt 2011

Peter Jihde valde med omsorg bland jobben efter Idol”. I kväll leder han lekprogrammet ”Pengarna på bordet” som har premiär i TV 4.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Jihde lämnade programledarjobbet i ”Idol” i vintras och den nya säsongen är han inte intresserad av att prata om. Han vill hellre vända blad och där står det ”Pengarna på bordet”. Programmet har premiär i kväll och Peter Jihde beskriver det som något han inte kunde säga nej till. – Jag har fått några erbjudanden under resans gång, men aldrig något som känts rätt. Jag är en ganska kräsen tv-tittare, men när jag såg amerikanska, holländska och engelska förlagor så fastnade jag för programmet, säger han. Vilka jobb som Peter Jihde nobbade  skulle han inte ens säga under tortyr. – Så tycker inte jag att man gör, säger han resolut. Efter mer än tio år i branschen är Peter Jihde en av landets mest rutinerade programledare med direktsända-galor, ”Idol” och sportsändningar på sitt cv. Men ända sedan premiären av ”Vem kan bli miljonär” har han drömt om att leda ett frågesportsprogram. I ”Pengarna på bordet” börjar de tävlande med två miljoner kronor som sedan ska satsas i åtta flervalsfrågor. Det gäller att vara allmänbildad och strategisk. Att leda programmet är en sak, att ställa upp en annan. Peter Jihde tävlar helst inte själv. – Om jag skulle vara med i en sportfrågesport och få en black out så skulle folk jubla, förklarar han. Peter Jihde tror att ”Pengarna på bordet” kan hitta sin publik, men inte beroende av honom. – Det är egentligen ett lätt program att leda. Jag står där och ställer frågor och plockar upp frågor. Han jämför med Leif ”Loket” Olssons roll i ”Bingo­lotto” som var outbytbar – tills han slutade och programmet behöll sin publik. – Arne Weise satt jättelänge som SVT:s julvärd och sedan kom det in andra, men lika många tittar. Konceptet och pro­grammet är alltid viktigare än programledaren. Men jag tror på det här, annars hade jag aldrig gjort det.

klar

Artikellänk är kopierad

Liv Sander/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro