ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jim Carrey om timeouten: Svårt för vem som helst att hantera kändisskap”

Natalie Demirian · 22 Aug 2018
Uppdaterad 22 Aug 2018
Jim Carrey är återigen aktuell i tv-rutan.

Jim Carrey är återigen aktuell i tv-rutan. Foto: Getty Images


Efter en timeout från Hollywood är Jim Carrey, 56, tillbaka. Nu berättar han om sin nya serie Kidding”, vad han tycker om Trump och hur han hanterar kändisskapet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den hyllade skådespelaren Jim Carrey gör huvudrollen i Showtimes nya komediserie ”Kidding” – hans första huvudroll i en tv-serie på över 20 år.

”Kidding” handlar om Jeff Pickles, eller Mr Pickles, som var barntelevisionens största stjärna. Men när hans familj brakar samman lyckas Jeff inte hitta någon saga eller docka som kan guida honom ur livskrisen.

Du är tillbaka, kul att se dig igen.

– Tack så mycket. Jag känner mig annorlunda. Jag är inte samma kille som jag var när jag lämnade rampljuset. Jag känner mig mer jordad, stadig. Jag känner mig kanske lite mer vuxen.

Du lärde dig att hantera ditt kändisskap?

– Jag tror att det är väldigt svårt för vem som helst att hantera kändisskapet. Vad är kändisskap? Det är artificiellt, det är påhittat. Du är en produkt som marknadsförs. Men man är också lite förlorad när det här händer. Det tar tid att lära sig om det och att kunna skilja sig själv från det varumärke man har blivit.

Du ser Jeff Pickles som ett slags omvänd ”Truman show”, med en väldigt genuin person som bor i en väldigt konstruerad värld. Mr. Pickles har en mycket utarbetade fasad, som börjar spricka?

– Ja. Jag tycker att idén om identitet, identitetssökningen, vad den är, vem vi är, vad som är en autentisk person är ett tema som alltid varit attraktivt för mig och jag tror att det definitivt finns något som tilltalar mig i det här med att bli påkörd av ett godståg i livet och försöka hålla kvar idén om dig själv som du hade innan det hände.

Hur ser du på tiden vi lever i just nu? Det verkar som att allt förändras, din bransch är inget undantag …

– Vi alla påverkas av det. Jag kan säga något just nu som kan gå viralt, och ändå gör jag det hela tiden. När jag ser kändisar göra fel och säga något dumt vet jag att det var tvunget att ske för att man svarar på tusen frågor varje dag. Men du vet vad, jag är inte orolig för det.

Du har gått till angrepp flera gånger mot president Donald Trump nyligen. Speciellt med dina Trump-målningar. Vad tror du att han tycker om det?

– Jag är säker på att han är förbannad, men han kanske gillar det trots allt. Vi har att göra med en narcissist. Allt den snubben egentligen vill ha är uppmärksamheten.

I Sverige kan man streama ”Kidding” från den 10 september på HBO Nordic.

Av: Suzy Maloy/The Interview People. Bearbetning och översättning: Natalie Demirian

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro