ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jim fick böta – han körde för långsamt

· 9 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Raggarbil ska man köra långsamt och det gör jag fortfarande, säger Jim Jansson som fick böta efter att ha kört för långsamt.

– Raggarbil ska man köra långsamt och det gör jag fortfarande, säger Jim Jansson som fick böta efter att ha kört för långsamt. Foto: Nick Blackmon/Gefle Dagblad


klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara fartdårar som åker på trafikböter. Jim Jonsson, 24, fick böter när han cruisade genom Gävle.– Jag hade ingen aning om att det var ett brott att köra sakta, säger han.För att kunna ragga på promenerande gled Jim Jonsson genom Gävle i den gamla Chryslern i en hastighet av tio kilometer i timmen. Men cruisingen blev dyr för raggaren.Han vägrade betala boten på 1 000 kronor. Men efter att tingsrätten fastställt att han brutit mot trafikförordningen tvingades Jonsson ge med sig.– Det har inte avskräckt mig. Raggarbil ska man köra långsamt och det gör jag fortfarande. – Mörkertalet är nog stort, säger Mats Östman vid Uppsalapolisen om ”långsamtkörarna”.

Brottet vanligast på motorvägarna

Polisen måste ta bilisten på bar gärning för att utfärda ordningsbot för långsamkörning, enligt Mats Östman, Uppsalapolisen.   – För att åka fast krävs ­dess­utom­ att man stört trafikrytmen påtagligt eller gjort sig skyldig till en långsam okynnes­körning.Det är främst på landsvägar och motorvägar som brottet begås, enligt Inge Carreman, trafikpolischef i Södermanland. Lägsta tillåtna hastighet på motorväg är 40 kilometer i timmen, men bedömning görs efter varje trafiksituation.  – Därför riskerar även den som kör i 60 att få en bot, om trafiken hindras.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro