ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmie Åkesson: Låt Sverige rösta om utträde ur EU

Filip Häggberg · 7 Mar 2016
Uppdaterad 6 Dec 2016
Jimmie Åkesson skriver att Sverige inte tjänar på sitt EU-medlemskap.

Jimmie Åkesson skriver att Sverige inte tjänar på sitt EU-medlemskap. Foto: Anders Wiklund/TT


Jimmie Åkesson (SD) vill att Sverige går Storbritanniens väg – och kräver att makten flyttas tillbaka till de enskilda länderna, bort från EU.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i en debattartikel i Svenska dagbladet som Jimmie Åkesson skriver att Sverige bör rösta om utträde ur EU. Han skriver att de ekonomiska fördelar som tillkommer med stöd för jordbruk, regional tillväxt och forskning inte är lönsamt för Sverige.

”Mellan 1995 och 2014 har vi betalat hela 161,3 miljarder kronor mer i avgift, än vad vi har fått tillbaka. De stöd som EU sänder tillbaka till oss, hade vi utan ett medlemskap således med råge kunnat finansiera själva”, skriver Jimmie Åkesson.

LÄS MER
Åkesson: SD och M får majoritet – nu skulle vi kunna styra landet

I sommar röstar Storbritannien om landet ska stanna kvar i EU eller inte. Jimmie Åkesson tycker att fler länder borde göra samma sak.

”Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker, bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill.”

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro