ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmie Åkesson (SD): NMR är fega töntar

Linnea Bergman · 7 Jul 2018
Uppdaterad 7 Jul 2018
Jimmie Åkesson fokuserade till stor del på otrygghet och asylinvandring under sitt tal i Almedalen.

Jimmie Åkesson fokuserade till stor del på otrygghet och asylinvandring under sitt tal i Almedalen. Foto: TT.


Jimmie Åkesson hyllade nationalismen under sitt tal i Almedalen. Samtidigt tog han avstånd från och fördömde Nordiska motståndsrörelsen och nazismen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jimmie Åkesson inledde sitt tal i Almedalen med att beklaga den svenska förlusten mot England i fotbolls-VM en dryg timme tidigare.

Han kopplade fotbollsförlusten till tal av andra partiledare tidigare i veckan där de kritiserade nationalismen. Jan Björklund (L) sa exempelvis i sitt tal att han är rädd för nationalismen.

Själv menade Jimmie Åkesson att det inte skulle finnas något fotbolls-VM utan nationalism.

– Om Jan Björklund hade fått bestämma hade vi inte fått uppleva allt detta. Blågult hade inte spelat VM. Vi hade fått heja på Europa, laget i mörkblå tröjor med guldstjärna på bröstet ni vet.

Jimmie Åkesson talade i stället om nationalism som något vackert som bygger folkhemmet.

– Med det finns de som under falsk flagg kallar sig nationalister. Jag har noterat under veckan här ett gäng nazister, ett gäng fega töntar. De har ställt till en massa oreda, stört möten och till och med misshandlat människor. Det är bara vidrigt. Nazism kan aldrig vara nationalism, sa Jimmie Åkesson.

SD-ledaren ägnade en stor del av sitt tal till att prata om otrygghet, lag och ordning och asylinvandring.

Valrörelsen ska handla om välfärden. Det sa statsminister Stefan Löfven under sitt tal i Almedalen tidigare i veckan. Något som Jimmie Åkesson utmanade honom i.

– Det här valet är en folkomröstning om välfärden. Däremot gör Stefan Löfven en komplett missbedömning om han inbillar sig att vi inte ska kunna koppla problem och brister i välfärden till den stora asyl- och anhöriginvandringen, sa SD-ledaren.

Jimmie Åkesson avslutade sitt tal med att nämna alla de andra riksdagspartiledarna vid förnamn, med en uppmaning till dem att ta ansvar och ha ett ”vuxet samtal”.

– De röstar på oss för att de anser att vi är bäst lämpade att ta detta ansvar. Så låt oss göra det.

Under söndagen avslutas Almedalsveckan med Miljöpartiets dag där Isabella Lövin håller tal.

LÄS MER
7-åriga Lucy intervjuar Jimmie Åkesson: "Får en kille och en kille skaffa barn?"
klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro