ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmie Åkesson: Statsministern borde fördömt Kaplans uttalanden

TT · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016

Under måndagen lämnade Stefan Löfven beskedet att bostadsministern Mehmet Kaplan avgår efter de senaste dagarnas turbulens. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är kritisk till hur statsministern agerade på presskonferensen.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag tycker att det är en total avsaknad av självkritik både från Stefan Löfvens och Mehmet Kaplans sida, som om man nu ska tolka den här presskonferensen i princip inte erkänner att något fel har begåtts. Man konstaterar att det blev en ohållbar situation till följd av den mediala rapporteringen och därför tvingades han avgå, säger Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkeson.

– Det bådar ju inte gott. När Kaplan dessutom själv säger att han har fullt förtroende hos MP-ledningen så ställer det ytterligare frågor. Är det så att man inte förstår att detta är problematiskt?

TT: Vad borde Löfven sagt på presskonferensen?

– Fördöma kontakterna som Kaplan haft och de uttalande han gjort och markera väldigt tydligt avstånd. Jag tycker inte han gör det, i alla fall inte i tillräcklig utsträckning. Det är nästan att han gör det här under galgen, snarare än att man gjort en analys om att något allvarligt begåtts.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro