ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmie Åkesson vill ha fler id-kontroller i Sverige

Frida Sundkvist · 22 Mar 2013
Uppdaterad 22 Mar 2013
Jimmie Åkesson vill ha fler id-kontroller i Sverige

Jimmie Åkesson vill ha fler id-kontroller i Sverige Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson tycker att det är fullt motiverat att polisen kontrollerat personer baserat på hud- eller hårfärg. Han vill dessutom utöka polisens utlänningskontroller i Sverige.

Det var Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som ställde frågan till Sverigedenokraternas Jimmie Åkesson på Expressens Bar & Politik på torsdagen. 

– Tycker du det är rimligt att polisen i Stockholms tunnelbana kontrollerar personer i tunnelbanan bara utifrån hud- och hårfärg?, frågade Fridolin.

– Ja, jag tycker det är fullt motiverat, svarade Åkesson, enligt Expressen.

Gustav Fridolin valde att lyfta upp Metros uppgifter att så många som 91 av 100 kontrollerade har rätt att vistas i Sverige. 

– Nu har vi sett att nio av tio, och sannolikt fler, hade alla sina papper i ordning. 

Men Jimmie Åkesson anser att de inre utlänningskontrollerna i Sverige bör bli fler.

– Utvidga gränskontrollerna inom Sverige, kring Sveriges gräns, men också i Europa så att man inte kan färdas från Rumänien till Sverige utan en enda kontroll på vägen, sade SD:s partiledare.

– Bland annat sprängde man en sexslav-liga i Malmö med hjälp av dem. Det är ju en av tio som åkt fast, så ja, jag tycker det är fullt motiverat, fortsatte han.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro