ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmie Åkessons toblerone-hån mot Mona Sahlin

Gustaf Eriksson · 3 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Nyheter24/Privat

I peruk hånar SD:s partiledare Jimmie Åkesson förre S-ledaren Mona Sahlin med en toblerone, enligt Nyheter 24. Nu tänker partiet be om ursäkt. – Vi skickar blommor redan i eftermiddag, säger pressekreterare Linus Bylund till sajten. 

Sverigedemokraterna går igenom partiets värsta kris någonsin. Efter en rad skandaler har fyra SD-män fått lämna sina uppdrag. Nu har även partiledaren Jimmie Åkesson hamnat i blåsväder. 

Nyheter24 publicerar en bild från valkampanjen 2010 där Jimmie Åkesson uppges håna Mona Sahlin, som då var partiledare för Socialdemokraterna. Bilden föreställer en leende Jimmie Åkesson, som iklädd peruk håller upp en stor förpackning toblerone.

När Nyheter24 visar bilden för Mona Sahlin skrattar S-profilen.  – Det här visar på att det inte bara är Kent Ekeroth och järnrörsgänget som beter sig på ett olämpligt sätt, säger hon.

Först vill Sverigedemokraterna inte kännas vid bilden. Men sedan medger Åkessons pressekreterare Linus Bylund att den togs under en rockkryssning.  – Jag var själv inte med på den här resan men jag känner personen som har tagit bilden och pratat med honom. Personen gav den här förpackningen till Jimmie och sa "håll upp den här" och sedan tog han bilden. Jimmie Åkesson skulle aldrig håna politiska motståndare, säger han till tidningen.

Nu ska partiet be Sahlin om ursäkt. – Jag vet, vi gör så här. Vi skickar blommor redan i eftermiddag då, säger, Linus Bylund till Nyheter24.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro