ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jimmy: Jag har inget att göra på dagarna

Johanna Engman · 15 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jimmy Stors, 20, från Haninge, är en av 1 049 långtidsarbetslösa ungdomar i Stockholms län. På ett år har siffran fyrdubblats och den väntas stiga än mer.

Jimmy Stors, 20, från Haninge, är en av 1 049 långtidsarbetslösa ungdomar i Stockholms län. På ett år har siffran fyrdubblats och den väntas stiga än mer. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Antalet unga långtidsarbetslösa har fyr­dubblats på ett år i Stockholms län  Jimmy Stors, 20, är en av dem. Han har varit utan jobb under två år.

Krisen har slagit hårt mot ungdomar och antalet långtidsarbetslösa i åldrarna 18–24 år i Stockholms län har fyrdubblats på ett år. I början av oktober i år hade 1 049 ungdomar varit utan jobb i mer än etthundra dagar i följd, ett år tidigare var siffran 262.

Jimmy Stors, 20, från Haninge, har varit arbetslös till och från under drygt två år och räknas nu till denna skara.– Det är jobbigt på dagarna för jag har ingenting att göra. Ett år går, två år går – vad har jag gjort med mitt liv, säger han.

Han har sökt massor med jobb men möts bara av negativa besked. När han i fjol äntligen fick ett snickarjobb tog det bara ett par månader innan han varslades på grund av krisen.– Det är tufft nu och ungdomarna kommer att känna av en svår arbetsmarknad framöver, säger Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen.

Men Jimmy Stors försöker se positivt på framtiden. Han hoppas att en truckkurs och en stundande uppkörning kan öppna många dörrar.– Drömjobbet är att bli chef för något företag, kanske en bilfirma. Men jag är öppen för vad som helst, säljare kanske. Och jag är trevlig, pratglad och engagerad, säger Jimmy Stors som hoppas att vinden snart vänder.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro