ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JK avvaktar resningsprocess

TT · 15 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Justitiekansler (JK) Göran Lambertz granskade morddomarna mot Thomas Quick för två år sedan efter att advokat Pelle Svensson lämnat in en utredning. Hans slutsats då var att domarna var korrekta.

- Vid den genomgång som vi gjorde så var bedömningen att det inte fanns någon anledning att inleda någon förundersökning mot åklagaren eller polisen. Där fanns inget anmärkningsvärt att ta upp och granska närmare, säger han till TT.

Nu säger Lambertz att sakfrågan har förändrats i och med att Thomas Quick tagit tillbaka sina erkännanden. En sak i SVT:s Dokument inifrån som han inte kände igen från sin granskning var uppgiften om att en polis blivit tillsagd att undanhålla något som kunde tala emot Quicks skuld.

Lambertz avvaktar nu den process som kommer att inledas i och med att Quick begär resning. Och han kan komma att granska hur de inblandade agerat.

- Om det dyker sådana förhållanden som gör att det finns anledning att titta på det kan jag göra det efter en domstolsprocess.

Enligt Thomas Quicks advokater kommer den första resningsansökan att skickas in efter nyår.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro