ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JK Rowling kan inte sluta skratta åt Trumps senaste stavfel

Natalie Demirian · 4 Jul 2018
Uppdaterad 4 Jul 2018
Donald Trump och JK Rowling. Författaren har flera gånger tidigare varit kritisk till USA:s president.

Donald Trump och JK Rowling. Författaren har flera gånger tidigare varit kritisk till USA:s president. Foto: Getty Images


Harry Potter”-skaparen JK Rowling är en av världens mest framgångsrika författare. På tisdagen fick hon sig ett gott skratt när USA:s president skrev på Twitter om vilken duktig författare han är, men använde fel ord.

klar

Artikellänk är kopierad

USA:s president Donald Trump skrev i en tweet om att han har skrivit många bästsäljande böcker och är själv stolt över att han är duktig på att skriva, men att ”fake news”-media ständigt granskar hans tweets noggrant och letar efter misstag. Han skriver också att han väljer att skriva vissa ord i versaler för att betona orden, inte för att orden ska skrivas i just versaler.

Men i tweeten skriver Trump att ”Fake News constantly likes to pour over my tweets looking for a mistake”, i stället för det korrekta ordet i sammanhanget, ”pore”.

Något som fick Twitteranvändare världen över att skratta högt, särskilt eftersom att felet dyker upp i just den tweeten.

En som skrattade extra högt var JK Rowling, som brister upp i gapskratt i flera tweets.

När Trump dessutom rättar felet i tweeten brister hon ut i skratt återigen över att ”någon har berättat för honom hur man stavar till ’pore’”.

Trump har tidigare varit i konflikt med Tony Schwartz, som står med som medförfattare till Trumps bok ”The art of the deal”. Schwartz menar att han själv skrev hela boken, medan Trump menar att Schwartz bara var medförfattare.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro