ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jo, FP-politikern heter Alice Cooper

Tomas Lundin · 29 Aug 2014
Uppdaterad 29 Aug 2014

Kan det verkligen stämma att en svensk politiker heter Alice Cooper? Det har många frågat sig efter att en bild på Folkpartiets valmaterial i Lerum spridits på nätet. Metro har talat med politikern som vill bli elected, men faktiskt inte har skolan som hjärtefråga.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag är döpt till Alice Margareta Cooper, men eftersom det är väldigt långt att skriva Alice Margareta Cooper på en valsedel så har jag skrivit Alice M Cooper, säger Folkpartiets sextondenamn till Metro.se.

Hon berättar att hon inte alls gillade namnet Alice när hon var liten – redan innan skräckrockaren blivit känd – och i stället kallade sig för Margareta. Men efter att tillräckligt många påpekat att hon borde kalla sig Alice Cooper så bytte hon tillbaka till Alice Margareta för några år sedan. 

Namnet skapar en del reaktioner hos omgivningen.

– Jag har jobbat extra med att köra taxi och då har det varit lite roligt när växeln sagt att ”då kommer Alice Cooper om en kvart” och sen när de kliver in i bilen och ser taxileget så säger de ”helvete grabbar hon heter ju Alice Cooper”. Så jag får väldigt roliga och positiva kommentarer. 

Någon speciell relation till skräckrockaren som döptes till Vincent Damon Furnier men bytte namn till Alice Cooper 1974 har hon inte. 

– Jag är inte direkt ett fan av artisten och jag sminkar mig inte som han gör. Men min man skrev faktiskt till honom när han var i Göteborg och undrade om han inte kunde bjuda in mig för att vi hette samma sak men jag hörde ingenting om det. 

VIlka är dina kärnfrågor i politiken? – Feminism utan socialism och mänskliga rättigheter. 

Så det är inte skolpolitiken? – Nej eftersom jag inte haft några barn i skolan är det inte en av mina kärnfrågor. Jag har i och för sig varit lärare i ett antal år men jag . Men jag vet att Alice Cooper fick en hit med ”Schools out”.

Tror du att uppmärksamheten ger dig några kryss? – Jag tror inte det kan ge så många kryss så att jag hamnar i riksdagen, men däremot får de gärna kryssa mig lokalt i Lerum.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro