ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Joakim, 24, färgade håret – blev av med jobbet

Ida Gustafsson · 7 Dec 2015
Uppdaterad 7 Dec 2015
Efter att Joakim Bülow färgat håret blått fick han veta att den inte gick inte ihop med Elite hotels klädkod och fick därefter välja mellan att färga om håret – eller sluta.

Efter att Joakim Bülow färgat håret blått fick han veta att den inte gick inte ihop med Elite hotels klädkod och fick därefter välja mellan att färga om håret – eller sluta. Foto: Google/Privat


Joakim Bülows blåa hårfärg ledde till att han fick sluta jobba på Elite hotell Marina Plaza i Helsingborg. När han kom in med nya frisyren blev han ombedd att färga om håret eller sluta jobba eftersom den stred mot klädkoden. Fruktansvärt löjligt, det är ju 2015”, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Joakim Bülow har jobbat som inhoppare som servitör och bartender på Elite Hotels Marina Plaza sedan 2013. Men i torsdags förra veckan slutade han jobba där, något som HD/Sydsvenskan redan rapporterat om. 

Anledningen var att han dagen innan under ett frisörbesök färgat håret blått. Han hade förberett sig på att få kommentarer om nyansen, men tänkte inte att det skulle bli en större grej. 

Dagen efter när han kom till jobbet i närheten av Knutpunkten i Helsingborg kom hotellchefen och pratade med honom. 

– Hon sa att det inte fungerade med den hårfärgen att det gick emot företagets policy. Hon sa att det inte var något personligt, hon tycker jag ger bra service och så vidare, men att den ha den onaturliga nyansen var inget alternativ. Så hon bad mig färga om det eller så skulle jag inte få vara kvar, säger Joakim Bülow till Metro. 

► LÄS MER: Därför får du inte klä dig som du vill på jobbet 

Han säger att han visste att det fanns en klädpolicy, men inte att den omfattade frisyrer. 

Under hans sista arbetspass, en julbordsservering på kvällen, var den enda kommentaren han fick positiv. Det var en gäst som tyckte att han hade ”fräck hårfärg”. 

– Bara för man har blått hår betyder inte det att man ger dålig service. 

Han jobbade sista dagen i torsdags, han var schemalagd för fredagen, men han vill inte färga om sitt hår för att följa hotellkedjans policy. 

– Jag tycker det är fel hela vägen ut. Jag tycker att jag ska få se ut som jag vill. Vi lever inte på 1800-talet. Det står jag för, man borde hänga med i nya tider, men tydligen inte, säger han. 

Han är noga med att poängtera att han inte vill ses som ett offer: 

– Jag har valt det här själv. Jag kan välja att färga om håret, det hade inte varit några problem. Men jag tycker att man ska få vara den man är, säger Joakim Bülow. 

► LÄS MER: Hemskickade efter strumpprotest

Fredrik Berglund, vice vd för Elite Hotels, säger till Metro att deras policy handlar om att gästerna ska känna att de är i centrum. 

– Det handlar om att skapa en fyrstjärnig standard. Vi vill inte sticka ut utan allt fokus ska vara på våra gäster. Jag tror att de flesta hotell av vår karaktär har något liknande. Det handlar om att ha anpassad klädsel eller utseende och jag tycker inte att det är så konstigt med det. 

Fredrik Berglund säger att han tycker att händelsen är tråkig: 

– Jag har ingen anledning att tro att han inte är en duktig och pålitlig kille. Han är välkommen tillbaka om han ändrar sin hårfärg. 

► LÄS MER: Här förbjuds frisyrer som dyrkar djävulen

Joakim Bülows blåa hårfärg gick inte ihop med Elite hotels klädkod.
Joakim Bülows blåa hårfärg gick inte ihop med Elite hotels klädkod.Foto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro