ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jobbchans i Kina: Vara vit och hålla tyst

Sandra Ajax · 1 Jul 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Warner Musics ordförande Sam Chen med helt verkliga kinesiska affärsbekanta. Kinesiska företag som inte har vita affärsbekanta kan nu hyra en "Lau Wai" för att sprida en internationell atmosfär.

Warner Musics ordförande Sam Chen med helt verkliga kinesiska affärsbekanta. Kinesiska företag som inte har vita affärsbekanta kan nu hyra en "Lau Wai" för att sprida en internationell atmosfär. Foto: Getty Images


klar

Artikellänk är kopierad

Kinesiska företag hyr in vita personer som ansiktet utåt på viktiga tillställningar, middagar och konferenser.

I annonserna söker företagen efter vita män som klär i kostym och vackra vita kvinnor. För den anställde gäller det att smälta in och säga så lite som möjligt.De inhyrda ser ska se ut som anställda eller delägare - men allt är bara på låtsas. Anställningens tid kan vara så kort som en timme och företagen betalar gärna vita personer som några timmar om dagen sitter nära fönstren på kontoret för att imponera på kunderna.– I Kina är ansiktet viktigare än livet självt, säger Zhang Haihua, författare till boken "Think Like Chinese" till CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Sandra Ajax
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro