ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jobben där du kan plugga på arbetstid

Caroline Engvall · 20 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Anna Karra – Ålder: 31 år, Bor: Älvsjö, Gör: Arbetar natt och pluggar arabiska på Stockholms universitet.

Anna Karra – Ålder: 31 år, Bor: Älvsjö, Gör: Arbetar natt och pluggar arabiska på Stockholms universitet. Foto: Linnea Svensson Arbab


klar

Artikellänk är kopierad

Studera på arbetstid – och slipp studielån. Anna Karra jobbar som sjuksköterska och pluggar arabiska.

– Om du redan under studietiden engagerar dig i din karriär kommer du att ha lättare att få ett jobb som passar dig efter studierna, säger Tobias Lindfors, vd för StudentConsulting som är specialiserade på uthyrning och rekrytering av studenter.Anna Karra, 31 år, läser 180 poäng kandidat­examen i arabiska med inriktning Mellanöstern och Nordafrikastudier på Stockholms universitet.Samtidigt jobbar hon natt som undersköterska på ett sjukhem.

Det ger henne extra tid att plugga när det blir lite tid över på jobbet.– Efter tio år inom vården ville jag plugga något helt annat, men samtidigt inte bara leva på studielån. Eftersom jag jobbar natt och har ett par timmar mitt i natten som oftast är lugna bestämde jag mig för att testa att arbeta och plugga samtidigt, säger Anna.

Hittills har det fungerat bra, även om heltidsstudier i kombination med barn och arbete tar all ledig tid.– Det är jobbigt när arbetsnatten slutar klockan sju och jag ska ha lektion klockan åtta. Eller om jag är för trött en natt för att plugga trots att jag egentligen borde. Fördelen är att jag inte är hemma där det finns så många ursäkter för att inte plugga, till exempel diska, städa eller ringa någon kompis.

Bland universitetsstuderande och studerande inom yrkesutbildning jobbar nästan 60 procent vid sidan av studierna enligt SCB.Anna Karras bästa plugg- och jobbtips är självklara: var motiverad. – Kolla också kursplanen för det program du har valt innan du börjar för att se om det går ihop med arbete och privatliv.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro