ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jobbsökare satt på toa under intervjun

Tomas Lundin · 29 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Det kan lätt bli lite krystat för rekryteraren som upptäcker att jobbsökaren sitter på toa under intervjun.

Det kan lätt bli lite krystat för rekryteraren som upptäcker att jobbsökaren sitter på toa under intervjun. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Du skulle knappast ta upp en macka och mumsa på eller ta med dig hunden  om du satt öga mot öga under en jobbintervju. Men under de allt vanligare telefonintervjuerna verkar allt vara tillåtet. Vara full, ligga i badet – till och med sitta på toaletten. Det är några av beteendena som 700 rekryterare skvallrat om i en undersökning, skriver Recruitment Today.Något som många missar är att det är precis lika viktigt att förbereda sig inför en telefonintervju som för en jobbintervju på plats.Förra veckan tipsade rekryteraren Agneta Larsson om hur du förbereder dig inför en jobbintervju per telefon. Dåliga förberedelser och stökig miljö listade hon som något som kan stjälpa en jobbsökare på en gång. En inställning som även delas av rekryterarna i den amerkanska undersökningen, som gjordes av företaget Post Office Home Phone och webbsidan Changeboard.Om du diskar tallrikar, samtidigt som du intervjuas kanske du blir mindre nervös, men för fyra av tio rekryterare är det också en direkt diskning från jobbet att uppenbart hålla på med något annat under intervjun.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro