ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jodie Foster: Jag är ute efter hämnd

Josefin Lindberg · 27 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Jodie Foster är i Berlin inför premiären av filmen "The stranger inside". Hon tycker att U2:s musik personifierar hennes liv.   

Jodie Foster är i Berlin inför premiären av filmen "The stranger inside". Hon tycker att U2:s musik personifierar hennes liv.   


klar

Artikellänk är kopierad

Jodie Foster är i Berlin inför premiären av nya storfilmen ”The stranger inside”. Nöjesguiden träffade henne och lät läsarna ställa frågorna.Du driver runt i världen mycket. Vad tycker du om Berlin?– Jag tycker om Berlin för det är så romantiskt, inte som i Rom där folk på gatorna kysser varandra, det är en annan sorts romantik här. Mer melankolisk. Det är en stad som har varit med om så mycket. Det är skönhet från djupet av upplevelser.Din nya film spelades in i  New York. Är det en romantisk stad?– Jag älskar New York, älskar, älskar, älskar New York.I filmen tar du lagen i egna händer och skjuter folk. Hur förklarar du våldet i dina filmer för dina barn? – Mina barn är 6 och 10, de ser definitivt inte mina filmer. De har bara sett en film som jag har gjort, men nu gör jag ”Nim’s island2 och det är en äventyrsfilm, så den ska de få se. Jag säger till dem att jag gör vuxenfilmer. Min äldsta son vill veta vad filmen handlar om och jag säger att den handlar om en kvinna som det händer hemska saker med, hon är ledsen och förändras och köper en pistol.Har du gjort något olagligt?– Om jag hade gjort det – tror du jag hade sagt det till dig då?Du spelar ofta offer i dina filmer, är du ute efter hämnd?– Ja, att vara skådespelare är ett sätt att förstå hur man ska överleva under en viss omständighet utan att gå igenom det i själva livet.Kan du släppa de hemska rollerna när du kommer hem?– Jag vet inte vad det innebär att stanna i en roll. När jag kommer hem är jag Jodie.  Det är en kreativ process som ingen annan kan förstå. Jag ligger kanske i en pöl av blod, alltså fejkblod, en hel dag och folk övar slag på mig. Men det är en konstig grej, det kanske står 120 personer runt mig och jag är helt inne i upplevelsen, samtidigt ser jag den utifrån.Vad skulle du välja för soundtrack till ditt liv?– Oj, ingen aning. Men U2, absolut U2. Det bara är så.Läser du för dina barn eller sätter du dem framför tv:n?– Nej, de får bara se på tv de dagar som börjar med ett T, tisdagar och torsdagar.Om du skulle sammanfatta din karriär och ditt liv i några meningar, vad skulle du säga?– Jag tror, hmm, jag växte upp och upplevde känslor. Jag var inne i mitt huvud som barn, väldigt intellektuell och väldigt analytisk. Jag tror att det var viktigt för mig att få känna alla de känslor jag fick genom skådespeleriet.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Lindberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro