ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Joel, 28, skulle bryta arm – bröt armen

· 2 Sep 2015
Uppdaterad 2 Sep 2015

28-årige Joel Andersen och hans pappa skulle göra upp i armbrytning på en gårdsfest i helgen. Men tvekampen varade bara i någon minut – innan Joels arm bröts av på flera ställen.

klar

Artikellänk är kopierad

Här är Joel Andersen strax innan hans överarm går av.
Här är Joel Andersen strax innan hans överarm går av.Foto: Privat

I lördags kväll firade en bostadsförening i Björkhagen, söder om Stockholm, sitt 20-årsjubileum. Temat var folkpark och på plats fanns chokladhjul, tatueringsbås – och ett välbesökt bord för armbrytning.

Där fick psykologistudenten Joel Andersen, 28, se sin pappa Björn besegra utmanare efter utmanare, granne efter granne. Då vände sig 61-åringen mot sin son. Aftonbladet har tidigare rapporterat om vad som hände sedan.

– ”Kom nu”, sa han, ”jag har brutit ned hela byn här”. Han var het och på gång, säger Joel till Metro.

Mitt emot varandra, hand i hand och med armbågarna i bordet. Runt omkring dem samlades många ur bostadsföreningen. Stämningen mellan far och son var till en början lekfull, berättar Joel.

– Men leken övergick ganska snabbt till allvar.

LÄS MER
Tysk armbrytare visar upp sin ena jättearm

Pappa Björn har ett förflutet som handbollsspelare, är över 190 centimeter lång och har enligt sin son ”alltid varit stor och stark”. Och det visade han sig fortfarande vara, för en minut in i armbrytningen gav Joels arm efter.

– Det var märkligt. Det knakade till på ett sätt som det inte ska göra i en kropp. Sedan åkte armen iväg åt fel håll. Det var några hektiska sekunder, alla hörde knaket och det gick som ett sus genom publiken. Jag hann tänka tanken ”Vems arm är det där?”.

Joels överarm hade brutits av – på två ställen. Pappa Björn såg inte heller ut att kunna ta in det som hände.

– Jag vill minnas att han stod och ojade sig lite. Sedan tror jag att vi hamnade i något chockartat skämtande. ”Så går det när man bryter arm”, sade han, säger Joel.

Efter ett par värktabletter kom Joel snabbt iväg till sjukhuset. Nu bär han en ortos, en plastskena som används i stället för gips, som håller hela armen rät och på plats. Fingrarna är fria, men det är svårt att sträcka ut dem ordentligt.

LÄS MER
Armbrytarmaskin dras in – bryter folks armar

Om en månad får han ta av sig den, sedan får han vänta två månader innan han kan belasta armen. Sedan väntar ytterligare en tids rehabilitering innan det kan bli aktuellt med revansch.

– Fast det här kanske var en revansch för pappa, för en gång när jag skulle lyfta honom råkade jag spräcka ett av hans revben.

Joel Andersen understryker att varken han eller hans pappa på något vis är våldsamma av sig.

– Vi är fredliga människor. Men kanske lite bensköra.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro