ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Joel, 29, guidar på segway

Caroline Engvall · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014
Joel, 29, guidar på segway

Joel, 29, guidar på segway


klar

Artikellänk är kopierad

Joel Hedman, 29, är van vid att höra kommentarer som handlar om det populära tv-programmet ”Solsidan” när han pratar om sitt sommarjobb. Sedan förra året jobbar han som segwayguide åt företaget Daytrip Stockholm, ett jobb han hittade via Arbetsförmedlingens hemsida. Guidejobb var Joel Hedman särskilt intresserad av eftersom han studerar turism under resten av året.

– Jag har jobbat som guide i några år i Stockholm och tyckte att det lät kul att guida på segway. När jag såg rutten på deras turer, Söders höjder, längs vattnet mot Hornstull och runt Långholmen, kände jag mig tvungen att söka. Jag bor i området och vill gärna visa upp det. 

Joel skickade in sitt CV och skrev ett personligt brev till företaget som driver segwayturerna, men fick aldrig något svar.

– Jag gick förbi kontoret där det visade sig min ansökan hade försvunnit. Jag gick på intervju några dagar senare och fick jobbet efter en vecka. Det var jättekul att få prova på något nytt. Man håller koll på bokningar, lär ut hur man åker och ser till att folk har så roligt som möjligt och att alla åker säkert. 

– Det går inte att visa upp Stockholm på det här sättet om man åker buss, cyklar eller promenerar runt, man glider ju liksom runt lite upphöjd och kommer fram nästan överallt. En guides dröm. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro