ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Joel från I just want to be cool: Jag var den accepterade nörden i skolan”

Josefin Svenberg · 22 Jan 2018
Uppdaterad 22 Jan 2018
Joel Adolphson (till vänster) utgör, tillsammans med bröderna Emil och Victor Beer, humortrion I just want to be cool.

Joel Adolphson (till vänster) utgör, tillsammans med bröderna Emil och Victor Beer, humortrion I just want to be cool. Foto: Paul Edwards


Snart är det dags för gymnasieval. Joel Adolphson från humorgruppen I just want to be cool uppmanar alla som ska söka till gymnasiet att välja något de tycker är roligt, precis som han gjorde.

klar

Artikellänk är kopierad

Om jag säger gymnasiet, vad är det första du tänker på då?

– Gå det! Det är verkligen det första jag tänker, att man inte ska strunta i gymnasiet eller hoppa av. Man förändras så mycket under åren – något du vill som 16-åring kanske du inte vill när du är 18.

Nu är det dags för tusentals niondeklassare att söka till gymnasiet. Vilka tips kan du ge dem?

– Det är sjukt viktigt att ha kul på gymnasiet för att orka med tre år till efter grundskolan. Du har redan gått nio år med en massa tråkämnen – nu får du äntligen chansen att välja något som du själv tycker är intressant och roligt! Du kan och orkar göra mycket mer om du samtidigt har kul, säger Joel och fortsätter:

– Sedan är det viktigt ha utrymme att byta spår efter gymnasiet, eftersom man som sagt kan förändras mycket som person. Se till att lägga till kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet om du inte får det genom programmet du väljer.

Hur tänkte du själv då?

– Mitt val var enkelt, jag har vetat sedan jag var åtta år att jag vill jobba med film och tv. Därför gick jag ett kombinerat samhällsvetenskap- och mediaprogram och valde till några kurser i matte och natur, då fick jag både det jag behövde och det jag tyckte var kul.

Vem var du i gymnasiet?

– Jag var hyfsat omtyckt, även om jag inte var skolans populäraste kille. Jag var väl lite av den accepterade nörden. När alla vänner var på hemmafester och sånt höll jag på med en massa filmprojekt som jag hade vid sidan av skolan. Och det har ju lönat sig – det ledde till att jag började med Youtube, att vi startade I just want to be cool kring årsskiftet 2011/12 och att jag i dag har ett jävligt roligt liv.

Du har redan hunnit plugga vidare i tre år, men skulle du kunna tänka dig att studera ytterligare en gång?

– Ja, om jag skulle byta karriär helt och hållet vill jag plugga igen – allt jag gör vill jag göra ordentligt. Lärare hade till exempel varit kul, eftersom jag gillar att stå i centrum och prata. Men som det ser ut just nu har jag varken tid eller lust att byta karriär. Jag älskar mitt jobb!

pil
Fakta

Joel Adolphson

Ålder: 25.

Gör: Är en del av humorgruppen I just want to be cool, IJWTBC, som i skrivande stund har cirka 780 000 prenumeranter på Youtube. Gruppen har även gjort flera tv-serier, senast ”Småstaden” som sändes i TV4 2017.

Utbildning: Samhälle-media på Täby enskilda gymnasium, tog studenten 2011. Därefter pluggade han ett år på Stockholms filmskola följt av två år digital visualisering på Campus i12 i Eksjö.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro