ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johan, 18, blev av med jobbet – dagen efter han anställdes

Linnea Carlén · 20 Okt 2015
Uppdaterad 20 Okt 2015
Klockan åtta i morse fick Johan From, 18, och hans arbetskamrater beskedet om att färgfabriken i Bjurträsk lägger ner.

Klockan åtta i morse fick Johan From, 18, och hans arbetskamrater beskedet om att färgfabriken i Bjurträsk lägger ner. Foto: Norran


Johan From, 18 från Norsjö fick en anställning i går – och varslades från företaget i dag. Det kändes ju förjävligt”, säger han till Norran.

klar

Artikellänk är kopierad

Så sent som i går måndag tackade Johan From från Norsjö, norr om Skellefteå, ja till en fast anställning på fönsterfabriken Inwido i Bjurträsk, något Norran var först att rapportera om.

Men anställningen blev kortvarig. Redan i dag tisdag, dagen efter att han börjat på nya jobbet, varslades han – på grund av arbetsbrist.

► LÄS MER: Chefens svar på Youtube-uppsägningen

– Det kändes ju förjävligt. Jag fick ett annat erbjudande från ett annat jobb i förra veckan, säger Johan From till Norran.

Och stämningen på bygget är förståeligt nog inte den bästa just nu.

– Jag tror inte det kommer hända så mycket i dag. Jag blir nästan förvånad om en maskin startar.

Samtliga 69 anställda har varslats och ska även ha fått erbjudande om jobb på någon av företagets enheter i småländska Vetlanda, dit arbetet nu kommer att förfyttas.

► LÄS MER: Lärare blev uppsagd via sms Samtidigt går företaget ut med att man det senaste kvartalet gjort sitt bästa resultat någonsin, uppger Norran

– Det här är ett tufft beslut som är jobbigt att ta, men vi har gjort en total översyn och det här är inget personligt mot Norsjö kommun eller Bjurträsk, säger företaget vd Mikael Carleson, som menar att de varslar för att "säkerställa en långvarig konkurrenskraft".

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro