ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johan, 8, får inte träffa sin pappa

Clarence Frenker · 29 Mar 2011
Uppdaterad 29 Mar 2011
Länets häkten är överfulla. 504 personer är häktade just nu och det finns bara 486 platser. Kronobergshäktet är belagt till 108 procent av sin kapacitet.

Länets häkten är överfulla. 504 personer är häktade just nu och det finns bara 486 platser. Kronobergshäktet är belagt till 108 procent av sin kapacitet. Foto: Gustav Gräll


Landets häkten är överfulla. I Stockholm är det just nu extra ansträngt. Besöksförbud råder i Huddinge.

klar

Artikellänk är kopierad

I går var 504 personer häktade för olika brott i länet, samtidigt som det bara finns 486 platser att tillgå. – Det är jättebesvärligt, men just nu är vi på väg mot vårens topp. Det händer att man tvingas använda andra utrymmen för att få till det under vissa tider av dygnet, säger Bo Johansson, handläggare på ekonomiplaneringsenheten vid kriminalvårdens huvudkontor. På häktet i Huddinge har man den senaste tiden arbetat febrilt med att lösgöra platser till alla intagna. Bland annat har besöksrummen gjorts om till tillfälliga celler. – Vi har fått ställa in besök, men nästa vecka öppnar häktet i Sollentuna så vår förhoppning är att de kommer att hjälpa till, säger Agneta Kempe, chef för häktesavdelningen i Huddinge. För åttaårige Johan har överbeläggningen inneburit att han inte fått träffa sin pappa på fyra månader. – Han har blivit lovad flera gånger, men sedan har de ställt in besöken i sista stund. Han har tagit det väldigt hårt, säger Johans mamma.Fotnot: Johan heter egentligen något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro