ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johan Gustafsson – med rätt att lussa

Elisabeth Nilsson · 8 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Veronica Ahlund och Johan Gustafsson på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping delar på titeln Årets lucia.

Veronica Ahlund och Johan Gustafsson på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping delar på titeln Årets lucia. Foto: Lars Andersson


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lars Andersson

Den manliga lucians rätt att lysa upp har skapat debatt i höstmörkret. På Erik Dahlbergsgym­nasiet i Jönköping satsar man i år på två lucior – en kvinna och en man.– Jag vill göra något som folk kommer ihåg mig för, säger Johan Gustafsson, 18.

Det årliga luciatåget blir allt annat än traditionellt. En manlig lucia, kvinnliga stjärngossar och en kvinnlig tomte kommer att tåga in i aulan på luciadagen.– Det är för jävligt att vissa skolor inte låter killar vara lucia. Varför skulle inte lucia kunna vara en kille?, undrar Johan Gustafsson.

Han hoppas att deras luciatåg ska få fler skolor att få upp ögonen för att det faktiskt inte är så konstigt med en manlig lucia.

Han och Veronica Ahlund, 16, utsågs till lucior av skolans luciagrupp och rektorn hade inga invändningar.

Veronica är dock inte riktig lika positiv som Johan till att dela kronan.– Jag föredrar en traditionell lucia, den riktiga Lucia var ju faktiskt kvinna. Men nu ska vi skämta till det lite och då är det ju okej, säger Veronica Ahlund.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro