ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johan: Nu är jag redo för toppen

Ola Jacobsen · 11 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metro Tekniks klättrare på Mount Everest

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Tekniks klättrare Johan Ernst Nilson har vilat ut på låg höjd den senaste veckan. Han har inte haft tillgång till vare sig internet eller telefon och har därför inte kunnat ge sina rapporter till Metroteknik.se. Han har återhämtat sig efter sin tur till 7200 meter, ätit och sovit. När Metro Teknik når honom fryser han lite om fötterna, annars är allt bra.

Målet med vistelsen på 7200 meters höjd vara att vänja kroppen vid den höga höjden och testa digitalkameror, anoto penna och dator. – Allt funkade bra, men batterierna tappar mycket kapacitet när de bli kalla så jag har alla grejerna i min sovsäck. Det är ju 35 minusgrader där uppe.I morgon börjar Johan ta sig upp för Mount Everest igen. Målet är att nå toppen av världens högsta berg i mitten av nästa vecka.

•• Känner du att du är tillräckligt förberedd för att ta dig upp på världens högsta berg?– Ja, jag har gått fram och tillbaka i en och halv månad nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro