ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johannas katt Märta sköts av män i bil – fick avlivas

Fredrik Samuelson · 25 Okt 2018
Uppdaterad 25 Okt 2018
Märta blev 7 år gammal och sörjs av Johanna Svedell och hennes familj.

Märta blev 7 år gammal och sörjs av Johanna Svedell och hennes familj. Foto: Privat


I lördags natt fick Johanna Svedell det svåra samtalet från polisen. Familjekatten Märta, 7, hade blivit skjuten och varit så illa däran att polisen tvingat avliva honom. Hon hoppas nu att de skyldiga åker fast.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 01.40 natten mot söndagen vaknade Johanna Svedell, 34, i Kristinehamn av att polisen ringde. Märta, som trots namnet är en hankatt då han förväxlats som liten unge, var död.

– Tack vare att Märta var märkt i örat så kunde de få tag i oss, säger Johanna Svedell.

LÄS MER
Sköt katt som fick avlivas – två män i bil söks

”Jag har varit helt förkrossad”

Märta hade rört sig längs Strandvägen cirka 200 meter från sitt hem när två unga män i en bil stannat till och skjutit katten, som Metro tidigare har berättat om. Johannas granne hade sett allt och ringt polisen.

– De hade sett Märta gå längs cykelbanan och sett en bil som saktat in och hört ett svagt skott. Men de var mörkt och de förstod först inte vad som hade hänt. När de skulle gå hem kom bilen tillbaka och körde förbi och då såg de Märta ligga på gräsmattan intill cykelbanan, säger Johanna.

Märta var så allvarligt skadad att polisen tvingades avliva honom. Dagen därpå skrev Johanna ett inlägg på Facebook som delats över 700 gånger. Hemma går Märtas bror, katten Tiger, och undrar var han tagit vägen, berättar Johanna.

”Vart är samhället på väg?”

För familjen var Märta en kär familjemedlem och en mjuk, varm och gosig pälskamrat som ville sova i sängen.

– Märta sov alltid hos mig och det är framför allt på kvällarna man blir påmind om att han inte längre finns kvar. Det är väldigt jobbigt att prata om. Katter har ju olika personligheter och han tydde sig mest till mig, så det blir extra känsligt, säger Johanna.

Hon hoppas nu att polisen kan gripa de misstänkta, som Aftonbladet även har rapporterat om.

– Det är fruktansvärt osmakligt att en människa ens kan ge sig på oskyldiga djur för skojs skull. Jag vet inte ens hur man kan komma på idén. Vart är samhället på väg? Det är viktigt att det här uppmärksammas. Det här kan inte gå obemärkt förbi.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro